ΤΕΜΠΗ: ΟΡΓΗ ΣΥΓΓΕΝΩΝ ΤΩΝ ΝΕΚΡΩΝ ΚΑΤΑ Α. ΓΕΩΡΓΙΑΔΗ

Οργίλες απαντήσεις έλαβε ο υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης, από τη Μαρία Καρυστιανού και τον Νίκο Πλακιά, μετά τα όσα είπε στη Βουλή για τα Τέμπη, στην αντιπαράθεση που είχε με τη Ζωή Κωνσταντοπούλου για την απόφαση να οριστεί ο πρώην υπουργός Μεταφορών Κώστας Αχ. Καραμανλής ως εκπρόσωπος της Βουλής στις εκδηλώσεις για την «Απελευθέρωση των Σερρών». 

Ο Άδωνις Γεωργιάδης, υπερασπιζόμενος τον ορισμό του Κώστα Καραμανλή ως εκπροσώπου της Βουλής, και απαντώντας στη Ζωή Κωνσταντοπούλου, που μίλησε για «ύβρι» και «ακραία πρόκληση», επισημαίνοντας ότι «δεν είναι δυνατόν ένα πρόσωπο το οποίο ελέγχεται από τη Δικαιοσύνη, έχουν διαβιβαστεί μηνύσεις και δικογραφίες για τις ποινικές ευθύνες που έχει για το έγκλημα των Τεμπών και έπρεπε να είναι υπόδικο, να έχει χρησθεί εκπρόσωπος της Βουλής», την κατηγόρησε για «υποκρισία», λέγοντας ότι «υιοθετεί όλα τα σενάρια επιστημονικής φαντασίας που διακινούνται και τα οποία δεν έχουν καμία βάση αλήθειας, παριστάνοντας τον ιεροκήρυκα, όχι όμως από αλτρουισμό για τα θύματα των Τεμπών αλλά για το προσωπικό της συμφέρον, παίζοντας παιχνίδια με τον ανθρώπινο πόνο».

Σε αυτό το πλαίσιο, διάβασε ανάρτηση του Νίκου Πλακιά, με αφορμή τον εντοπισμό ενός κοντέινερ της εμπορικής αμαξοστοιχίας στη Θεσσαλονίκη, στην οποία ανέφερε:

«Επειδή ακούγονται πολλά σήμερα για ένα κοντέινερ που μεταφέρθηκε στην Λάρισα στην περιοχή κουλούρι (είναι το μέρος που βρίσκονται και τα άλλα βαγόνια των τρένων). Και ήδη άρχισαν πάλι οι γνωστοί άγνωστοι τα σενάρια.
Το κοντέινερ μεταφέρθηκε σήμερα στην Λάρισα μετά από εντολή του Εφέτη Ανακριτή για να ελεγχθεί από ειδικούς .
Έγινε μετά από αίτημα οικογένειας. Το κοντέινερ βρισκόταν στις αποθήκες της Μεταφορικής εταιρίας που ανήκε και πήγε εκεί μετά από έλεγχο που είχε υποστεί μαζί με τα υπόλοιπα της εμπορικής στον χώρο που τα πήγαν μετά την σύγκρουση ο οποίος είναι στην Θεσσαλονίκη. Κατά τον έλεγχο δεν βρέθηκε τίποτα το παράξενο και μεμπτό (εννοώ αν είχε κάτι περίεργο μέσα, αλλά δεν βρήκαν τίποτα παρά μόνο τρόφιμα όπως έγραφε και η φορτωτική) και έτσι επιστράφηκε στον ιδιοκτήτη ο οποίος το είχε στις αποθήκες της εταιρίας του. Το ζήτησε τώρα ο ανακριτής για να εξετάσει τα χτυπήματα και τα βαθουλώματα που έχει για να δει αν μπορεί να ανακτήσει από τα θραύσματα κάποιο υλικό που να συνδέεται με την έκρηξη Αυτά για την ενημέρωση σας και για να μην ακούτε σενάρια επιστημονικής φαντασίας».

Οργη και απαντησεις

Το γεγονός προκάλεσε την αντίδραση των συγγενών των θυμάτων του δυστυχήματος των Τεμπών, που ουσιαστικά τον κατηγορούν για εκμετάλλευση των ίδιων και του αγώνα που κάνουν για να δικαιωθούν τα θύματα.

Η πρόεδρος του Συλλόγου Συγγενών Θυμάτων «Τέμπη 2023», Μαρία Καρυστιανού, με ανάρτησή της, επισημαίνει ότι ο Άδωνις Γεωργιάδης έχει «χαμηλή ηθική» και «αναξιοπρέπεια» και υπογραμμίζει ότι δεν μπορεί να ακουμπά το θέμα των Τεμπών.

«Άδωνι Γεωργιάδη, παραβιάσατε εκ νέου κάθε όριο ηθικής και ανθρωπιάς. Βέβηλα ψέματα και παρανοειδής έκφραση λόγου, ως συνήθως. Κάνατε σημαία την άποψη ενός γονέα γιατί σας βόλευε και αγνοήσατε την αλήθεια των πραγματογνωμόνων επειδή δεν σας βόλευε» σημειώνει η Μαρία Καρυστιανού και προσθέτει:

«Και για ακόμα μια φορά, φωνάζατε ανυπόστατες αρλούμπες, κάνοντας μικροπολιτική. Ολοφάνερος ο φόβος που προκαλεί η αλήθεια στον ένοχο. Γιατί δεν ξεσπάσατε με τον ίδιο θυμό και στόμφο όταν βρέθηκαν οστά στο Κουλούρι; Εκείνη την ημέρα ήταν εκτός λειτουργίας η “ευαισθησία” σας;»

Και καταλήγει: «Αντιλαμβάνεστε, άραγε ότι η χαμηλή ηθική και αναξιοπρέπεια που σας διακρίνει δεν σας επιτρέπει να ακουμπάτε το θέμα των Τεμπών και τον ιερό αγώνα μας; Μάλλον όχι».

Από την πλευρά του ο Νίκος Πλακιάς, που έχασε τις κόρες και την ανιψιά του στα Τέμπη, διαμηνύει στον υπουργό Υγείας ότι «δεν θα χτιστούν καριέρες στα παιδιά τα δικά μου»

Γράφει στην ανάρτησή του:

«Σήμερα παρακολούθησα μια αντιπαράθεση στην Βουλή μεταξύ του Άδωνι Γεωργιάδη και της Ζωής Κωνσταντοπούλου σχετικά με το κοντέινερ. Είδα ότι ο Γεωργιάδης ανάφερε την ανάρτηση μου και το όνομα μου σε αυτήν την αντιπαράθεση.

»Το σωστό είναι να μην αναφέρονται ονόματα των συγγενών σε αυτές τις αντιπαραθέσεις μιας και είναι σαν φέρνει εμένα τον ίδιο σε αντιπαράθεση με τον εκάστοτε ομιλητή το οποίο είναι πολύ δύσκολο για οποιονδήποτε όπως θα ήταν και με εσάς Υπουργέ αν ήσασταν σε ανάλογη θέση. Θα μπορούσατε να επικαλείστε διάφορες άλλες πηγές πληροφόρησης και όχι τα ονόματά μας». 

Και προσθέτει: 

«Εκτός και εάν την επόμενη φορά να αναφερθείτε και στις άλλες αναρτήσεις μου για τα Τέμπη! Όπως για την υπουργοποίηση της μισής εξεταστικής επιτροπής. Όπως τις αναρτήσεις για τον δολοφόνο από τις Σέρρες Κώστα Καραμανλή. Όπως για τον μπουλντόζα από τον Βόλο (Χάρης Τριαντόπουλος). Όπως εκατοντάδες άλλες που δεν είναι υπέρ της κυβερνήσεώς σας. Τότε ναι μπορείτε άνετα να αναφέρετε το όνομά μου και θα σας επικροτήσω. Αλλιώς αφήστε το. Καριέρες στα παιδιά τα δικά μου δεν θα χτιστούν από όλους τους πολιτικούς εκεί μέσα».