ΤΕΜΠΗ: ΝΕΑ ΜΗΝΥΣΗ ΑΠΟ ΣΥΓΓΕΝΕΙΣ ΘΥΜΑΤΩΝ ΓΙΑ ΠΑΡΑΛΕΙΨΕΙΣ ΚΑΙ ΠΑΡΑΚΩΛΥΣΗ ΕΡΕΥΝΑΣ

Κατά παντός υπευθύνου για τα αδικήματα της παράβασης καθήκοντος, της κατάχρησης εξουσίας στράφηκαν οι συγγενείς του ανθρώπου του οποίου οστό, βρέθηκε σε οικόπεδο που μεταφέρθηκαν τα μπάζα της τραγωδίας των Τεμπών.

Όπως μετέδωσε το thessaliatv.gr, η νέα μήνυση κατατέθηκε από τα παιδιά του Γεωργίου Κυριακίδη στην Εισαγγελία της Λάρισας διεκδικώντας την πλήρη διερεύνηση της υπόθεσης και την απόδοση ευθυνών.

Όπως μετέδωσε η ανταποκρίτρια της ΕΡΤ στη Λάρισα, η έγκληση απευθύνεται και κατά εισαγγελικών – ανακριτικών πράξεων ή παραλείψεων που κατά τους μηνυτές, οδήγησαν στην πλημμελή διερεύνηση, ακόμη και στην παρακώλυση της έρευνας.

Υπενθυμίζεται ότι η εύρεση γενετικού υλικού ηλικιωμένου επιβάτη θύματος της σιδηροδρομικής τραγωδίας κατά τη διαλογή ευρημάτων από «κόσκινο» στο ιδιωτικό οικόπεδο όπου είχαν μεταφερθεί χώμα και μπάζα από τον τόπο της τραγωδίας είχε προκαλέσει σάλο στην κοινή γνώμη.

Σημειώνεται ότι σήμερα διαβιβάστηκε στη Βουλή από το υπουργείο Δικαιοσύνης άλλη μία ποινική δικογραφία που αφορά τον πρώην υπουργό Υποδομών και Μεταφορών, Κωνσταντίνο Αχ. Καραμανλή και τον πρώην υφυπουργό, Μιχάλη Παπαδόπουλο.