ΤΑ E-MAIL…ΔΙΕΓΡΑΨΑΝ ΤΗΝ ΑΣΗΜΑΚΟΠΟΥΛΟΥ ΚΑΙ ΑΛΛΟΥΣ ΔΥΟ

Η διαρροή προσωπικών δεδομένων Ελλήνων του εξωτερικού «έκαψε» την υποψηφιότητά της Άννας Μισέλ Ασημακοπούλου από τις ευροεκλογές.

Η Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου ανακοίνωσε πως αποσύρεται από το ψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας για τις ευρωεκλογές, στη σκιά του σκανδάλου της διαρροής προσωπικών δεδομένων Ελλήνων του εξωτερικού.

Η ευρωβουλευτής επιβεβαίωσε με αυτόν τον τρόπο τις πληροφορίες που διακινούνταν τις τελευταίες ώρες.

Η ανακοίνωσή της αναφέρει:  «Καταθέτω σήμερα στην ΑΠΔΠΧ, όπως μου ζητήθηκε, στοιχεία που αφορούν στο γνωστό θέμα της αποστολής newsletter από το γραφείο μου. Στην πολιτική μου πορεία υπήρξα πάντοτε ένας “στρατιώτης” της μεγάλης παράταξης της ΝΔ και την υπηρέτησα από όποια θέση μου ζητήθηκε.»

Η καταιγίδα που ξέσπασε πριν από μερικές ημέρες, μετά από καταγγελίες κατοίκων του εξωτερικού, και αναδείχθηκε από την ανταποκρίτρια της «Εφ.Συν. στις Βρυξέλλες Μαρία Ψαρά και την efsyn.gr, έχει φέρει σε δεινή θέση τόσο το Μέγαρο Μαξίμου όσο και την υπουργό Εσωτερικών, Νίκη Κεραμέως, και οι τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν ότι η κα Ασημακοπούλου δεν θα συμπεριληφθεί στη λίστα για τις κάλπες του καλοκαιριού.

Το άδειασμα Μητσοτάκη

Σημειώνεται, άλλωστε, ότι στην πρόσφατη συνέντευξή του στον ΣΚΑΪ ο ίδιος ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχε αδειάσει την Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου, αλλά είχε διατυπώσει και ερωτήματα για το υπουργείο Εσωτερικών.

«Υπάρχουν ερωτήματα. Η υπόθεση με τα e-mail που φέρεται να έστειλε η Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου στους απόδημους πρέπει να διερευνηθεί. Η υπόθεση πρέπει να ερευνηθεί και από τη δικαιοσύνη και από το υπουργείο Εσωτερικών. Κάνουμε και εμείς τη δική μας έρευνα» είχε δηλώσει χαρακτηριστικά.

Το μπαράζ καταγγελιών, το οποίο είχε σπεύσει να απορρίψει ελαφρά τη καρδία η ευρωβουλευτής της Ν.Δ., έφερε και παρέμβαση της δικαιοσύνης, καθώς είναι σε εξέλιξη προκαταρκτική έρευνα για τη διαρροή στοιχείων ηλεκτρονικής αλληλογραφίας κατοίκων του εξωτερικού που έφθασαν στην κατοχή της.

«Καρατομήθηκαν» ο γ.γ. του ΥΠΕΣ και ο γραμματέας Αποδήμων της Ν.Δ.

ην παραίτηση του από την θέση του γενικού γραμματέα του υπουργείου Εσωτερικών, υπέβαλε ο Μιχάλης Σταυριανουδάκης, σχετικά με την υπόθεση της διαρροής e-mails Ελλήνων του εξωτερικού προς την Αννα-Μισέλ Ασημακοπούλου. Η παραίτησή του αναμένεται να γίνει δεκτή.

Σύμφωνα με πληροφορίες η λίστα με τα προσωπικά δεδομένα διέρρευσε τον Μάιο του 2023, επί υπηρεσιακής κυβέρνησης, οπότε ο κ. Σταυριανουδάκης είχε παραμείνει στη θέση του γενικού γραμματέα του υπουργείου Εσωτερικών. Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, η κ. Ασημακοπούλου απέκτησε τη λίστα από συνεργάτη του κ. Σταυριανουδάκη, μέσω του γραμματέα Αποδήμων της ΝΔ, Νίκου Θεοδωρόπουλου.

Με την παραίτησή του ο κ. Σταυριανουδάκης αναλαμβάνει την πολιτική ευθύνη της διαρροής. Με αφορμή τις εξελίξεις, πηγές του υπουργείου Εσωτερικών εστιάζουν στο χρονικό σημείο της διαρροής, αντικρούοντας όποια σύνδεση της υπόθεσης της κ. Ασημακοπούλου με την επιστολική ψήφο και την πλατφόρμα εγγραφών στους ειδικούς εκλογικούς καταλόγους του εξωτερικού. Ομοίως και το Μέγαρο Μαξίμου. Πηγές από την κυβέρνηση ρίχνουν ουσιαστικά την πλήρη ευθύνη στον κ. Σταυριανουδάκη επισημαίνοντας ότι ήταν αυτός που είχε την αρμοδιότητα για την πλατφόρμα εγγραφών μέχρι τον Ιούνιο του 2023.

Την παραίτησή του από τη θέση του γενικού γραμματέα Αποδήμων της ΝΔ έχει υποβάλλει -και αναμένεται να γίνει δεκτή- και ο κ. Θεοδωρόπουλος.

Τα παραπάνω δείχνουν ότι η κυβέρνηση επιχειρεί να κλείσει την υπόθεση ρίχνοντας όλη την ευθύνη στα δύο παραπάνω πρόσωπα – που ανήκουν στον κυβερνητικό και κομματικό μηχανισμό της Ν.Δ.. Επομένως, εστιάζοντας στο χρονικό σημείο της διαρροής, η κυβέρνηση λειτουργεί εν ολίγοις αποπροσανατολιστικά, χωρίς να καταφέρει να απομακρύνει πλήρως τις σκιές που έχουν διαμορφωθεί γύρω από τη διαβλητότητα της επιστολικής ψήφου.