ΣΥΡΙΖΑ: ΑΚΑΤΑΝΟΗΤΗ ΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΠΕΙΘΑΡΧΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΟΜΟΦΥΛΑ ΖΕΥΓΑΡΙΑ 

O Στέφανος Κασσελάκης σε συνέντευξή που έδωσε στο STΑR, ξεκαθάρισε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα ψηφίσει το νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια μάλιστα πως θα θέσει ζήτημα κομματικής πειθαρχίας στην Ολομέλεια της Βουλής, προσθέτοντας ότι το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης «δεν θα σταθεί απέναντι στην κοινωνική πρόοδο» και υπογραμμίζοντας ότι το σχέδιο νόμου «θα περάσει χάρη στον ΣΥΡΙΖΑ».

Αντιδράσεις και επεξηγήσεις ήρθαν από βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, που όπως φαίνεται, ενημερώθηκαν για την κομματική πειθαρχεία, από τηλεοράσεως.

«Το να ωθεί τους βουλευτές του στην αποχή και να το αποκαλεί αυτό αξιοπρεπή στάση, για μένα είναι στάση πολιτικής δειλίας. Για ένα θέμα ανθρωπίνων δικαιωμάτων είναι δυνατόν να προκαλείς τους βουλευτές σου να απόσχουν; Αν το θεωρεί ζήτημα δικαιωμάτων να επιβάλλει κομματική πειθαρχία όπως θα κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ» ανέφερε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο Στέφανος Κασσελάκης τόνισε πως «αρχικά ο Κ. Μητσοτάκης θα έφερνε το ν/σ μέσα σε ένα χρόνο, μετά ο ίδιος είπε μέσα στην τετραετία επικαλούμενος ζήτημα χρονισμού, μετά ήταν να φέρει το νομοσχέδιο μετά τις ευρωεκλογές, μετά αυτό πήγε στις καλένδες, μετά ο ΣΥΡΙΖΑ έκανε πρόταση νόμου», υπογραμμίζοντας παράλληλα ότι για αυτά τα ζητήματα «το τάιμινγκ είναι χθες».

Τέλος, ο κ. Κασσελάκης κατηγόρησε τον Κυριάκο Μητσοτάκη για μικροπρέπεια καθώς «εργαλειοποίησε το όνομά μου» σε ό,τι αφορά το ζήτημα της παρένθετης μητέρας προκειμένου να «προωθήσει την πρόταση στο ακροδεξιό, κομματικό κοινό του». Η «φρασεολογία» που χρησιμοποίησε για αυτές τις γυναίκες «δεν τον τιμά».