ΣΥΝΕΛΗΦΘΗ ΛΙΜΕΝΙΚΟΣ – «ΣΥΝΕΡΓΑΤΗΣ» ΤΟΥ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΥ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ

Στα χέρια της ΕΛΑΣ φέρεται να βρίσκεται ένας αξιωματικός του Λιμενικού Σώματος στην Κρήτη. Ο υποπλοίαρχος φέρεται να έχει στενή σχέση με τον βουλευτή Ηρακλείου και υφυπουργό Ανάπτυξης, Μάξιμο Σενετάκη, ο οποίος έχει κατά καιρούς φωτογραφηθεί και ανεβάσει ο ίδιος στον προσωπικό του λογαριασμό εικόνες με τον φερόμενο ως επίορκο αξιωματικό.

Του έχει ασκηθεί δίωξη σε βαθμό κακουργήματος για δωροδοκία, ενώ ελέγχεται και για σειρά άλλων αδικημάτων.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του DOCUMENTO όπου επικαλείται ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες, για εμπλοκή τού εν λόγω αξιωματικού και σε ακόμα σοβαρότερες υποθέσεις που έχουν να κάνουν με τον έλεγχο πλοίων τα οποία μεταφέρουν μετανάστες ή και παράνομα φορτία.

Επίσης, σύμφωνα με χθεσινή ανακοίνωση του Τμήματος Εσωτερικών Υποθέσεων, ο αξιωματικός ο οποίος εκτελούσε χρέη λιμενοσταθμάρχη στο Ηράκλειο, συνελήφθη την Τρίτη 6 Φεβρουαρίου διότι απαιτούσε και λάμβανε χρηματικά ποσά ή καπνικά προϊόντα από καπετάνιους εμπορικών πλοίων. Συγκεκριμένα, όπως αναφέρεται, εκμεταλλευόμενος τη θέση του ως λιμενοσταθμάρχη και παρ’ όλο που η επιθεώρηση πλοίων και ο έλεγχος προτεραιότητας αυτών δεν ανάγονταν πλέον στα καθήκοντά του, προφασιζόταν κίνδυνο καθυστέρησης απόπλου των πλοίων ή δεν τηρούσε/παρέλειπε τις προβλεπόμενες διαδικασίες και ζητούσε από τους εκάστοτε καπετάνιους ή μέλη του πληρώματος χρηματικά ποσά και καπνικά προϊόντα, τα οποία και λάμβανε.

Σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν στο σπίτι του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 594 πακέτα τσιγάρα διαφόρων επωνυμιών, τα οποία δεν έφεραν την ειδική ταινία φόρου κατανάλωσης, και ένα κινητό τηλέφωνο, ενώ από τη μέχρι τώρα έρευνα έχει διακριβωθεί η εμπλοκή του σε εφτά περιπτώσεις από τον Δεκέμβριο του 2023 έως τις αρχές Φεβρουαρίου.