ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΘΥΜΑΤΑ ΤΗΣ ΠΥΛΟΥ ΣΤΙΣ 12 ΜΑΪΟΥ 

Την Κυριακή 12 Μάη 7μμ διοργανώνεται μεγάλη συναυλία αλληλεγγύης στα γήπεδα μπάσκετ στου Ρουφ, στο πλαίσιο οικονομικής καμπάνιας για δικαιοσύνη στα θύματα της Πύλου. Καλούν οι επιζώντες του ναυαγίου της Πύλου, η Πακιστανική Κοινότητα Ελλάδος «η Ενότητα», άνθρωποι των γραμμάτων και των τεχνών και η Κίνηση Ενάντια στον Ρατσισμό και τη Φασιστική απειλή..

Παρεμβαίνουν: Μάγδα Φύσσα, Ιάσωνας Αποστολόπουλος, Γιάννης Μάγγος, επιζώντες του ναυαγίου της Πύλου και δικηγόροι υπεράσπισης των 9 της Καλαμάτας.

Συμμετέχουν: Φοίβος Δεληβοριάς, Φωτεινή Βελεσιώτου, Μαρία Παπαγεωργίου, Σπύρος Γραμμένος, Νεφέλη Φασούλη, Ναταλία Ρασούλη, Frank Panx, Alex Καλοφωλιάς, Stournari street band, Βασίλης Ράλλης, Πτέρυγα 3, The screaming Fly, Γιώργος Φασόλης και Bugarabu percussion, Damage Done, Βαλβολίνη.

Όπως αναφέρει στο σχετικό κάλεσμα, η ΚΕΕΡΦΑ:

«Εξακόσιες οικογένειες στο Πακιστάν, την Αίγυπτο, την Συρία και την Παλαιστίνη θρηνούν για τον χαμό των αγαπημένων τους που βρίσκονταν στο πλοιάριο Αδριάνα και κατέληξαν στο βυθό της Μεσογείου, στα ανοιχτά της Πύλου, στις 14 Ιούνη 2023.

Οι επιζώντες του ναυαγίου καταγγέλλουν ότι το σαπιοκάραβο που επέβαιναν βούλιαξε μετά από ανατροπή που προκάλεσε η βίαιη ρυμούλκησή του από σκάφος του Λιμενικού Σώματος για να απωθηθεί προς την Ιταλία. Είμαστε στο πλευρό τους!

Ήταν δολοφονία! Είναι το πιο φριχτό ρατσιστικό έγκλημα στα σύνορα της Ευρώπης- φρούριο μετά το Β Παγκόσμιο Πόλεμο και δεν θα αφήσουμε να μείνει ατιμώρητο!

Πρωταθλήτρια στη συγκάλυψη του εγκλήματος των Τεμπών η κυβέρνηση της ΝΔ επιχειρεί τώρα να συγκαλύψει τις ευθύνες της, των υπουργείων Μετανάστευσης, Προστασίας του Πολίτη, του υπουργείου Ναυτιλίας και του Λιμενικού Σώματος και στο έγκλημα της Πύλου. Ενώ στα Τέμπη μπάζωσαν το τόπο του εγκλήματος και στην Πύλο, άρπαξαν τα κινητά από τα θύματα για την κυβέρνηση, στην πρώτη περίπτωση φταίει ο σταθμάρχης και στη δεύτερη, τα ίδια τα θύματα που ανέβηκαν στο σαπιοκάραβο! Επιχειρεί να φορτώσει τις ευθύνες της σε εννέα επιζώντες και τους παραπέμπει σε δίκη, στις 21 Μάη, στην Καλαμάτα, με την κατηγορία της πρόκλησης ναυαγίου, διακίνησης μεταναστών και εγκληματικής οργάνωσης. Είναι μία σκανδαλώδης δίωξη, συνέχεια της βιομηχανίας δικών-καταδικών, που γέμισαν τις φυλακές με χιλιάδες μετανάστες βαφτίζοντας τους ως διακινητές.

Στεκόμαστε στο πλευρό των θυμάτων, των επιζώντων και των οικογενειών τους που ζητάνε δικαιοσύνη. Να τιμωρηθούν οι πραγματικοί ένοχοι, η κυβέρνηση, το Λιμενικό και η Frontex.

Ανοιχτά σύνορα για την προσφυγιά, άσυλο και χαρτιά. Οι πολιτικές των κλειστών συνόρων κόστισαν πάνω από 20.000 πνιγμένους πρόσφυγες στη Μεσόγειο από το 2015 μέχρι σήμερα. Αυτές τις πολιτικές μετέτρεψε η Ε.Ε. στο πιο ρατσιστικό Σύμφωνο μετανάστευσης και Ασύλου, που στρώνει τον δρόμο στην άνοδο της ακροδεξιάς και των φασιστών στην Ελλάδα και την Ευρώπη. Άνοιξαν το δρόμο για την αποφυλάκιση του Μιχαλολιάκου και ετοιμάζονται για τους υπόλοιπους καταδικασμένους χρυσαυγίτες.

Ώρα να βάλουμε τέλος στη φρίκη των καταδιώξεων και δολοφονιών στα σύνορα! Οι πρόσφυγες, γυναίκες και παιδιά είναι καλοδεχούμενοι με δικαιώματα.

Σας καλούμε να συντονιστούμε και να δράσουμε ενωμένοι:

Για να μην περάσει η συγκάλυψη τους εγκλήματος της Πύλου, να τιμωρηθούν οι δολοφόνοι, δικαίωση των θυμάτων του ναυαγίου της Πύλου! Για ανοιχτά σύνορα για την προσφυγιά, άσυλο και χαρτιά σε μετανάστες και πρόσφυγες.

Ηδη η ΚΕΕΡΦΑ καλεί για τα επόμενα βήματα:

  • 15 Μάη στις 9πμ. Εφετείο . Λ.Αλεξάνδρας, Αντιφασιστική συγκέντρωση για να αρθεί η απόφαση αποφυλάκισης του Μιχαλολιάκου
  • Με αίτημα να αθωωθούν οι 9 επιζήσαντες πρόσφυγες του ναυαγίου της Πύλου στη δίκης της Καλαμάτας καλεί:
  • -Κινητοποίηση αλληλεγγύης στην Αθήνα, στις 20 Μάη, στο Σύνταγμα, στις 6μμ.
  • -Συγκέντρωση στις 21 Μάη, στη Καλαμάτα, Δικαστήρια 9 πμ και πορεία. Πούλμαν από Αθήνα, αναχώρηση 5πμ, πλατεία Καραϊσκάκη
  • 14 Ιούνη, ένα χρόνο από το έγκλημα της Πύλου. Διεθνής και Πανελλαδική κινητοποίηση.
  • Συλλαλητήριο στην Αθήνα, Προπύλαια, 7μμ και σε άλλες πόλεις.
  • Διαδηλώσεις και δράσεις έξω από τις ελληνικές πρεσβείες παντού.

O συντονιστής της ΚΕΕΡΦΑ Πέτρος Κωνσταντίνου απευθύνει κάλεσμα στην αριστερά, τα συνδικάτα, τους φοιτητικούς συλλόγους, τις συλλογικότητες στις γειτονιές, τις κοινότητες μεταναστών να στηρίξουν την καμπάνια για δικαιοσύνη στα θύματα της Πύλου για να μην περάσει η συγκάλυψη του εγκλήματος κυβέρνησης και FRONTEX.»

Πηγή: thepressproject.gr