ΑΥΤΟΣ ΕΙΝΑΙ ΑΚΟΜΑ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΚΥΡΙΕ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ;

Επιμένει να προκαλεί ο υφυπουργός Υγείας, Δημήτρης Βαρτζόπουλος, ο οποίος πριν από μερικές μέρες, υποστήριξε πως οι γυναικοκτονίες έχουν μια «βιολογική βάση».

«Σε όλη την πανίδα, σε κάθε μορφή εμβίου όντος το αρσενικό είναι πιο επιθετικό, γιατί στη φύση αυτό είναι που κυνηγάει την τροφή και αναλαμβάνει την επιθετική διεκδίκηση. Το θηλυκό είναι για άλλες δουλειές. Για να τίκτει. Είτε γίνεται στην αγέλη, είτε γίνεται στη μορφή που έχουμε στο homo sapiens. Είναι η φύση των πραγμάτων το αρσενικό να είναι επιθετικό. Κατά συνέπεια η γυναικοκτονία έχει μια βιολογική βάση» είχε πει.

Σήμερα, μιλώντας στον ΣΚΑΙ, επέμεινε στην άποψή του, λέγοντας πως έκανε μια «επιστημονική τοποθέτηση που παρεξηγήθηκε»:

«Έκανα μια επιστημονική τοποθέτηση που δυστυχώς παρεξηγήθηκε. Σκοπός μου ήταν να τονίσω την ανάγκη πολιτικών υποστήριξης και προστασίας των γυναικών, αλλά όπως είπε πολύ σωστά και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος καλό είναι εμείς οι πολιτικοί να μείνουμε στις πολιτικές. Και σας λέω ότι οι πολιτικές που εφαρμόζονται σε αυτόν τον τομέα, δηλαδή νέες δομές υποδοχής στην ΕΛ.ΑΣ, panic button, τηλεφωνική γραμμή SOS, δομές υποστήριξης και ασφάλειας για τις γυναίκες που κινδυνεύουν, είναι πολιτικές της κυβέρνησης Μητσοτάκη και δεν είχαν ξαναγίνει ποτέ» είπε κατά λέξη…

Η αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ

«Ο υφυπουργός Υγείας κ. Βαρτζόπουλος εξακολουθεί να υπερασπίζεται με εμφανίσεις του στα κανάλια τις οπισθοδρομικές απόψεις του για τις γυναίκες, επιμένοντας ότι είχε σκοπό να τονίσει… “την ανάγκη πολιτικών υποστήριξης και προστασίας των γυναικών” και ότι οι “επιστημονικές τοποθετήσεις” του παρεξηγήθηκαν» λένε από την Κουμουνδούρου και συμπληρώνουν:

«Παράλληλα, και μάλιστα λίγες μόνο μέρες μετά την γυναικοκτονία μπροστά στο αστυνομικό τμήμα των Αγ. Αναργύρων, εξακολουθεί να υπερασπίζεται τις αυταπόδεικτα ανεπαρκείς πολιτικές της κυβέρνησης Μητσοτάκη στο ζήτημα της αντιμετώπισης της έμφυλης βίας. Όσο για τον κ. Μητσοτάκη, καλύπτει ακόμα τον υφυπουργό του, δίνοντας ακόμα έναν λόγο στους πολίτες να τον αποδοκιμάσουν στις 9 του Ιούνη».