ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΑΠΟΦΑΣΙΣΑΝ ΟΙ ΑΓΡΟΤΕΣ ΕΝΩ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΝ ΣΤΑ ΜΠΛΟΚΑ

Tην πραγματοποίηση αγροτικού συλλαλητηρίου στην Αθήνα αποφάσισαν οι αγρότες των μπλόκων στην πανελλαδική σύσκεψη που πραγματοποίσαν στην Νίκαια, ενώ παράλληλα θα προχωρήσουν σε αποκλεισμό τελωνείων και λιμανιών.

Οι αγρότες αποφάσισαν να κατευθυνθούν στην Αθήνα με τα τρακτέρ τους την Τρίτη 20 Φεβρουαρίου, αλλά και με αυτοκίνητα και λεωφορεία, καλώντας τους συναδέλφους τους σε μαζική συμμετοχή.

Ο πρόεδρος της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων, Ρίζος Μαρούδας σε δήλωση του κατήγγειλε παράλληλα την κυβέρνηση «για την προσπάθεια καταστολής και εκφοβισμού σε συναδέλφους που βρίσκονται σε τελωνεία και λιμάνια, έχοντας να αντιμετωπίσουνε τα ΜΑΤ αλλά και τις μηνύσεις».

«Εχουμε δίκιο, πρέπει να επιβιώσουμε, δεν έχουμε άλλο δρόμο πέρα από τον αγώνα μας και σε αυτόν τον αγώνα δεν περισσεύει κανείς και αυτό το μήνυμα στέλνουμε για να φτάσει σε όλη την Ελλάδα», είπε ο κ. Μαρούδας.

Δυτική Μακεδονία

Με μια αιφνιδιαστική κίνηση οι αγρότες του μπλόκου της Καστοριάς απέκλεισαν αργά χθες το βράδυ τις εγκαταστάσεις του Τελωνείου Καστοριάς, παρατάσσοντας τα τρακτέρ τους στην κεντρική είσοδο και τον αύλειο χώρο του κτιρίου.

Παράλληλα, την ίδια χρονική στιγμή συνάδελφοί τους προχώρησαν στον καθολικό αποκλεισμό του κεντρικού κτιρίου της Περιφέρειας Δυτ. Μακεδονίας στην Κοζάνη αποκλείοντας τις εισόδους πρόσβασης στο κτίριο για όλους τους υπαλλήλους.

Ο Στάθης Πασχαλίδης από το μπλόκο της Κοζάνης εξήγησε ότι σήμερα το μεσημέρι θα συνεδριάσει η κεντρική επιτροπή μπλόκων στην Νίκαια, προκειμένου οι αγρότες να επανακαθορίσουν την στάση τους για την συνέχεια του αγώνα τους.

Σήμερα αναμένεται να υπάρξει και αποκλεισμός για τα φορτηγά αυτοκίνητα στα σύνορα με την Βόρεια Μακεδονία από το μπλόκο των αγροτών που έχουν παρατάξει τα τρακτέρ τους στο Τελωνείο της Νίκης στην Φλώρινα.

Αλεξανδρούπολη

Εν αναμονή των αποτελεσμάτων της πανελλαδικής σύσκεψης αγροτών στη Νίκαια της Λάρισας συνεχίζονται οι κινητοποιήσεις των αγροτικών συλλόγων του Έβρου, με μπλόκα στο Τελωνείο των Κήπων και στον κόμβο των Καστανεών.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Συλλόγου αγροτών Αλεξανδρούπολης Κώστα Αλεξανδρή, τα περίπου 50 τρακτέρ που είναι παρατεταγμένα στον χώρο του τελωνείου θα διακόψουν και σήμερα, για κάποιες ώρες, τη διέλευση και στα δύο ρεύματα των φορτηγών αυτοκινήτων.

Παράλληλα, όπως είπε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Ορεστιάδας Ηλίας Αγγελακούδης, παραμένει το μπλόκο στον κόμβο των Καστανεών, όπου οι αγρότες θα προχωρήσουν σε συμβολικό κλείσιμο του δρόμου για μία ώρα -πιθανά από τις 20.00 έως τις 21.00, κάτι που, όπως διευκρινίζει, αποφασίζει η συντονιστική επιτροπή.

Θεσσαλονίκη

Την πορεία των αγροτών της Επανομής προς το αεροδρόμιο «Μακεδονία» της Θεσσαλονίκης ανέκοψε η αστυνομία στο ύψος της διασταύρωσης Πλαγιαρίου- Επαρχιακής Οδού Θεσσαλονίκης- Μηχανιώνας. Στο σημείο βρίσκονταν στη μία μετά το μεσημέρι περί τα 45 τρακτέρ, σύμφωνα με την αστυνομία.

Οι αγρότες της περιοχής ξεκίνησαν νωρίτερα σήμερα από την πλατεία της Επανομής, όπου ήταν συγκεντρωμένα, κατά τους εκπροσώπους τους, περίπου 100-120 τρακτέρ, με στόχο να φτάσουν στον κόμβο του αεροδρομίου και να πραγματοποιήσουν εκεί ειρηνική διαμαρτυρία με τη μορφή συμβολικού αποκλεισμού. Όπως διαμήνυσαν, τα μέτρα που εξήγγειλε ο πρωθυπουργός δεν τους καλύπτουν, ώστε να συνεχίσουν να καλλιεργούν τη γη και να έχουν αξιοπρεπές εισόδημα.

Σε κάθε περίπτωση, ανέφεραν, στόχος τους είναι να αποφευχθεί η οποιαδήποτε ταλαιπωρία των πολιτών εξαιτίας των κινητοποιήσεών τους, καθώς δεν θέλουν να ταλαιπωρούν κανέναν, αλλά μόνο να κάνουν γνωστά τα προβλήματά τους.