ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΒΡΥΞΕΛΛΩΝ ΣΤΗΝ ΑΚΡΟΒΑΣΙΑ ΤΟΥ ΑΡΕΙΟΥ ΠΑΓΟΥ

Tην απόφαση του Αρείου Πάγου, αναφορικά με το καταδικαστικό ψήφισμα του Ευρωκοινοβουλίου σχετικά με την κρίση κράτους δικαίου στην Ελλάδα σχολίασε η Ολλανδή ευρωβουλεύτρια και εισηγήτρια της Επιτροπής PEGA του Ευρωκοινοβουλίου, Σόφι ιν’τ Βελντ, τονίζοντας πως πώτη φορά Ανώτατο Δικαστήριο κράτους της ΕΕ απαντά σε πολιτικό ψήφισμα.

Όπως αναφέρει η Ολλανδή ευρωβουλευτής, «σε μια αξιοσημείωτη τροπή των γεγονότων, σήμερα το Ανώτατο Δικαστήριο της Ελλάδος, ο Άρειος Πάγος, εξέδωσε ανακοίνωση σχετικά με ψήφισμα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου που αφορά το κράτος δικαίου στην Ελλάδα. Προφανώς θα ακολουθήσει πιο αναλυτική αναφορά».

«Εξ όσων γνωρίζω, είναι η πρώτη φορά που ανώτατο δικαστήριο κράτους μέλους της ΕΕ απαντά σε πολιτικό ψήφισμα, σε μια ασυνήθιστη προσπάθεια δημόσιας παρέμβασης» τονίζει.

Υπενθυμίζεται ότι νωρείτερα, σε μια πρωτόγνωρη παρέμβαση, η Διοικητική Ολομέλεια του Αρείου Πάγου χαρακτήρισε το Ψήφισμα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για το κράτος δικαίου στη χώρα μας σε ό,τι αφορά τη Δικαιοσύνη, «ως ανεπίτρεπτη και ευθεία παρέμβαση στο έργο των ελληνικών δικαστηρίων, σε σωρεία υποθέσεων που είναι δικαστικά εκκρεμείς».