ΣΥΓΚΡΟΥΣΗ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΜΕ ΦΟΙΤΗΤΕΣ ΚΑΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ, ΓΙΑ ΤΑ ΙΔΙΩΤΙΚΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ

«Ιστορική μεταρρύθμιση» θεωρεί το Μαξίμου το νομοσχέδιο για τη λειτουργία μη κρατικών Πανεπιστημίων που όπως όπως ανέφερεο Κυριάκος Μητσοτάκης στο υπουργικό συμβούλιο, άργησε πολλά χρόνια να γίνει στη χώρα μας. Φοιτητικοί και εκπαιδευτικοί σύλλογοι, εξαπολύουν “πυρά”, κατά την κυβέρνησης και του νομοσχεδίου – κατάργηση, των δημόσιων πανεπιστημίων και της εμπορευματοποίησης της Παιδείας.

Έντονες αντιδράσεις από εκπαιδευτικούς στην προσπάθεια ίδρυσης ιδιωτικών – μη κρατικών πανεπιστημίων από την κυβέρνηση, που τονίζουν πως «η εξέλιξη αυτή μετατρέπει την Παιδεία όλο και περισσότερο σε εμπόρευμα, θα οδηγήσει στην παραπέρα υποβάθμιση των πτυχίων αλλά και των συνθηκών σπουδών». «Η κυβέρνηση της Ν.Δ. επιχειρεί να παρακάμψει το άρθρο 16 του Συντάγματος που απαγορεύει την ίδρυση ιδιωτικών ΑΕΙ μέσω του άρθρου 28 που προβλέπει ότι οι διακρατικές συμφωνίες και το ευρωπαϊκό δίκαιο υπερτερούν του ελληνικού συντάγματος», επισημαίνουν σε ανακοίνωσή τους οι εκπαιδευτικοί της ΕΛΜΕ Κέρκυρας, η ΕΛΜΕ Κεφαλονιάς-Ιθάκης
και ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. Βύρωνα – Καισαριανής – Παγκρατίου «ΡΟΖΑ ΙΜΒΡΙΩΤΗ».

Τέλος οι εκπαιδευτικοί σημειώνουν ότι «το νομοσχέδιο – έκτρωμα της κυβέρνησης το επιστρέφουμε ως απαράδεκτο και το θεωρούμε αιτία πολέμου! Να μην κατατεθεί. Έχουμε χρέος ως εκπαιδευτικοί στη νέα γενιά να αντιπαλέψουμε τόσο τη δημιουργία ιδιωτικών πανεπιστημίων όσο και την επιχειρηματική λειτουργία του Δημόσιου Πανεπιστημίου».