ΠΟΙΝΙΚΗ ΔΙΩΞΗ ΣΤΟΝ 16ΧΡΟΝΟ ΠΑΤΡΟΚΤΟΝΟ – ΠΟΥ ΟΜΟΛΟΓΗΣΕ – ΣΤΑ ΚΑΛΥΒΙΑ

Ποινική δίωξη, για ανθρωποκτονία, οπλοφορία και οπλοχρησία, ασκήθηκε στον 16χρονο πατροκτόνο, που ομολόγησε ότι επιτέθηκε με μαχαίρι και σκότωσε με πολλαπλά χτυπήματα τον 71χρονο πατέρα του χθες, Παρασκευή, στα Καλύβια. Ο 16χρονος νεαρός που ήδη ομολόγησε την πράξη του στην αστυνομία, οδηγήθηκε στα δικαστήρια της Ευελπίδων συνοδευόμενος από τη μητέρα και τον αδελφό του.

Χθες ο δράστης, μετά από έντονο τσακωμό που είχε με τον πατέρα του επέστρεψε στο σπίτι που έμενε με τον 71χρονο, στα Καλύβια. Εκεί περίμενε στην είσοδο κρατώντας δύο μαχαίρια και όταν ο πατέρας του γύρισε του επιτέθηκε και τον έπληξε με πολλαπλά τραύματα στην κοιλιά, τον θώρακα, το λαιμό και το πρόσωπο με αποτέλεσμα να τον τραυματίσει θανάσιμα. Το θύμα φέρεται να προσπάθησε να διαφύγει από τις πολλαπλές μαχαιριές, που δεχόταν.

Ο 16χρονος μετά το τραγικό γεγονός, πήρε τηλέφωνο τη μητέρα του, τον αδερφό του κι ένα φιλικό του πρόσωπο, και τους ενημέρωσε για το περιστατικό. Όταν έφτασαν στο σημείο αστυνομικοί ο νεαρός ήταν εκεί όπου και ομολόγησε την πράξη του.

Ο δράστης φέρεται, ακόμη, να υποστήριξε ότι ο ίδιος, ο αδελφός του και η μητέρα τους, ήταν θύματα συστηματικής, μακροχρόνιας κακοποίησης και προσβλητικής συμπεριφοράς από το θύμα. Η 45χρονη είχε χωρίσει με τον 71χρονο και ζούσε σε άλλο σπίτι με τον αδελφό του 16χρονου. Ο καθ΄ομολογίαν δράστης φέρεται να περίμενε να ενηλικιωθεί προκειμένου να φύγει κι εκείνος από το σπίτι. Ο 16χρονος φέρεται να δήλωσε στην αστυνομία πως όλα, συνέβησαν «εν βρασμώ», ενώ οι εξετάσεις του δεν έδειξαν να βρισκόταν υπό την επήρεια κάποιων ουσιών.