ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΟΥ ΜΕΡΑ25 ΣΤΑ ΙΩΑΝΝΙΝΑ: «ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΒΟΥΛΗ ΘΑ ΑΠΟΚΑΛΥΨΟΥΜΕ ΟΣΑ ΣΧΕΔΙΑΖΟΥΝ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΜΑΣ»

Το βράδυ της Δευτέρας 27 Μάϊου πραγματοποιήθηκε η προεκλογική συγκέντρωση της ενωτικής πρωτοβουλίας ΜέΡΑ25 | Ανατρεπτική Οικολογική Αριστερά στα Ιωάννινα, με ομιλητές τους υποψήφιους ευρωβουλευτές Γιάνη Βαρουφάκη, Κώστα Λαπαβίτσα, Καλλιόπη (Πόπη) Μιχελάκου και Χρίστο Μόσχο.

Στην τοποθέτησή του ο Γιάνης Βαρουφάκης τόνισε μεταξύ άλλων: «Μέσα σε όσα προσπαθούμε να προσφέρουμε με το ψηφοδέλτιο μας, προσφέρουμε 42 ανθρώπους που δεν κοιτούν τα αξιώματα. Η ντόπια ολιγαρχία με την τρόικα, έφεραν τη λεηλασία της χώρας και της φύσης και όσοι ζητούν την ψήφο σας, και στο όνομα της Αριστεράς, βρίσκονταν σε αγαστή συνεργασία με αυτούς».

Όπως επισήμανε ο Γ. Βαρουφάκης, «κάποτε οι ευρωπαϊστές πίστευαν τον ίδιο τους τον μύθο για την ανοικτότητα της Ευρώπης. Πλέον αυτό έχει πάψει, ο αυταρχισμός δεν έρχεται, είναι ήδη εδώ».

«Δεσμευόμαστε για δύο πράγματα. Ότι θα πάμε εκεί και θα αποκαλύψουμε το τι σχεδιάζουν εναντίον σας και ότι θα σταθούμε όρθιοι απέναντι σε όλους εκεί, στο διευθυντήριο της Ευρώπης, που είναι εκεί για τις θεσούλες», κατέληξε ο κ. Βαρουφάκης.

Ο Κώστας Λαπαβίτσας τόνισε:

«Η προεκλογική καμπάνια της ΝΔ είναι αμήχανη ενώ ταυτόχρονα τα μεγάλα κόμματα της αντιπολίτευσης δεν έχουν κάτι να πουν. Λείπει η μαχητική αντιπολίτευση και εδώ ερχόμαστε εμείς. Αυτό έχουμε κάθε δυνατότητα να το κάνουμε πραγματικότητα.

Δε χρειάζεται διδακτορικό για να αντιμετωπίσεις την ακρίβεια, αρκεί να θέλεις να το κάνεις. Όλα ξεκινούν από τον χαμηλό μισθό, τα ολιγοπώλια της ολιγαρχίας που εκτινάσσει τα κέρδη της. Αυτό είναι το μοντέλο της ΝΔ, αυτοί είναι οι σύμμαχοι της κυβέρνησης.

Οσα πρέπει να γίνουν, όσα θέλουμε να κάνουμε δεν μπορούν να πραγματοποιηθούν χωρίς σύγκρουση με την Ευρώπη. Η σύγκρουση αυτή πρέπει να είναι και θα είναι τόσο σκληρή που θα επιφέρει μετασχηματισμό των δομών της Ευρώπης».

Η Πόπη Μιχελάκου ανέφερε τοςυ λόγους για τους οποίους συμμετέχει στην ενωτική πρωτοβουλία: «Συμμετέχω γιατί δεν έχουμε πια την πολυτέλεια να μένουμε αμέτοχοι. Συμμετέχω στηρίζοντας τους αγώνες μέχρι να ακυρωθούν οι εξορύξεις. Γιατί η πρωτοβουλία είναι ενωτική και αυτό είναι ελπιδοφόρο».

Ο Χρίστος Μόσχος τοποθετήθηκε για τα θέματα του αγροτικού τομέα και της ΚΑΠ: 

«Όλοι οι δείκτες οι οικονομικοί δείχνουν ανάπτυξη ενώ είμαστε πρώτοι στη μείωση μισθών. Για 7 χρόνια δεν είχαμε εκπρόσωπο στην Ευρώπη για τον αγροτικό τομέα ώστε να δει και να πάρει τα εργαλεία για την ανάπτυξη του κλάδου. Η ΝΔ διαφήμιζε το ποσό καλή είναι η νέα ΚΑΠ και το τι πέτυχαν και ότι θα γίνονταν οι αγρότες πλούσιοι.

Και είδαμε όλους τους αγρότες στην Ευρώπη να βγαίνουν στους δρόμους.  Όταν οι τιμές πήγαν στα ύψη, αντί να επιδοτήσει την παραγωγή επιδότησε τους μεσάζοντες και τα σουπερμάρκετ, επιδότησε την εισαγωγή και όχι την παραγωγή και οι τιμές παραμένουν ψηλά».