«ΣΤΡΑΤΗΓΕΙΟ» ΓΙΑ ΤΗΝ… ΕΡΥΘΡΑ ΘΑΛΑΣΣΑ Η ΕΛΛΑΔΑ – ΕΜΠΛΕΚΟΥΝ ΣΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΤΗ ΧΩΡΑ

Ακόμα πιο βαθιά επιδιώκει να εμπλέξει η ελληνική κυβέρνηση την χώρα στις επιχειρήσεις κατά των Χούθι στην Ερυθρά Θάλασσα, καθώς μετά την απόφαση για αποστολή φρεγάτας, η Ελλάδα θα προτείνει να αναλάβει τη Διοίκηση της ευρωπαϊκής επιχείρησης στην περιοχή.

Όπως ανακοίνωσε σήμερα από τις Βρυξέλλες ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Δένδιας, προσερχόμενος στο άτυπο Συμβούλιο Υπουργών Άμυνας της ΕΕ: «Θα συζητήσουμε για την ευρωπαϊκή επιχείρηση στην Ερυθρά Θάλασσα και θα προτείνω, θα προσφέρω, να αναλάβει η Ελλάδα τη Διοίκηση της επιχείρησης, όπως επίσης θα προσφέρω το Στρατηγείο της Λάρισας ως Στρατηγείο για την Επιχείρηση», προσπεθώντας έτσι να προσδώσει πρωταγωνιστικό ρόλο στην χώρα στους σχεδιασμούς στην Ερυθρά Θάλασσα.

Παράλληλα πρόσθεσε ότι «θα μιλήσουμε σήμερα, εκτός από την Ουκρανία, για την Ευρωπαϊκή Αμυντική Βιομηχανία, κάτι που ενδιαφέρει ιδιαίτερα την Ελλάδα. Αφενός μεν για να δούμε τι ευκαιρίες υπάρχουν για την ενίσχυση της Ελληνικής Αμυντικής Βιομηχανίας, αλλά και για να δούμε τι συμβατότητες μπορεί να δημιουργηθούν για το Ελληνικό Σύστημα Αμυντικής Καινοτομίας το οποίο προσπαθούμε να δημιουργήσουμε».