ΣΤΟΝ… ΒΟΥΡΚΟ ΟΙ ΔΙΑΜΑΧΕΣ ΣΤΟΝ ΣΥΡΙΖΑ

Άμεση αποχώρηση από τον ΣΥΡΙΖΑ ζήτησε το 90% όσων συμμετείχαν στην τηλεδιάσκεψη των 6+6… Ένα βήμα πριν από την έξοδό τους από τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ φαίνεται πως βρίσκονται τα μέλη της ομάδας των «6+6». Την Κυριακή έγινε η πανελλαδική συνδιάσκεψη, χωρίς πάντως να ανακοινωθεί άμεσα η αποχώρησή τους, κάτι το οποίο αναμένεται προσεχώς.

Το παραπάνω συμπέρασμα προκύπτει από το κλίμα που κυριάρχησε στη σύσκεψη, η οποία έγινε διαδικτυακά και στην οποία έλαβαν μέρος εκατοντάδες άτομα (κι όχι μόνο τα μέλη της ομάδας), μεταξύ των οποίων ο Γιάννης Δραγασάκης και ο Σωτήρης Βαλντέν. Σύμφωνα με πληροφορίες, το 90% όσων συμμετείχαν ζήτησε την άμεση αποχώρηση από το κόμμα.

Ο Νάσος Ηλιόπουλος, που εκπροσωπούσε και τις απόψεις των υπόλοιπων της ομάδας, μίλησε ξεκάθαρα για «διαλυτική κρίση» στον ΣΥΡΙΖΑ, για «πολιτική ρίζα» του προβλήματος και για δύσκολη προσπάθεια συνεννόησης. Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ βρίσκεται στο επίκεντρο τις τελευταίες ώρες, με αφορμή τη λέξη «βούρκος» που φέρεται να χρησιμοποίησε, μιλώντας στην πανελλαδική συνδιάσκεψη της ομάδας «6+6», που εξετάζει την αποχώρησή της από το κόμμα.

Ο κ. Ηλιόπουλος τάχθηκε υπέρ της φυγής από τον ΣΥΡΙΖΑ, λέγοντας: «Μετά τις τελευταίες εξελίξεις και ειδικά τις επιθέσεις που δυστυχώς φτιάχνουν μια εικόνα πολιτικού βούρκου, η προσπάθεια συνεννόησης είναι ακόμα πιο δύσκολη. Πιο εύκολο να ανέβουμε ένα δύσβατο βουνό παρά να παλέψουμε αυτόν τον βούρκο». 

 Η ομάδα των «6+6» φέρεται να εξετάζει και την προοπτική να συγκροτήσει δική της κοινοβουλευτική ομάδα. Υπενθυμίζουμε ότι στην ομάδα των «6+6» βρίσκονται πολλά νέα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, πρώην υπουργοί και στενοί συνεργάτες του Αλέξη Τσίπρα. Μεταξύ αυτών, η Έφη Αχτσιόγλου, ο Νάσος Ηλιόπουλος, ο Αλέξης Χαρίτσης, η Σία Αναγνωστοπούλου, η Θεανώ Φωτίου, η Μερόπη Τζούφη και ο Δημήτρης Τζανακόπουλος.

Σύμφωνα με πηγές της ομάδας, έλαβαν μέρος περισσότερα από 1.000 στελέχη από όλη την Ελλάδα.

Η βουλευτής Έλενα Ακρίτα, η οποία ανάρτησε στα κοινωνικά σχόλια πως ο κ. Ηλιόπουλος «σήμερα μάς δήλωσε πως η πλειοψηφία των ψηφοφόρων που επέλεξε τον Κασσελάκη ζει στο βούρκο. Ανάμεσα τους κι εγώ. Χτες ευχήθηκα να παραμείνει. Λάθος. Νάσο, καλό δρόμο κι απ’ το πεζοδρόμιο. Για να μην πω τίποτα χειρότερο πάνω στην οργή και τη θλίψη μου.».

Μετά τις αντιδράσεις, ο Νάσος Ηλιόπουλος τοποθετήθηκε για το τι σημαίνει βούρκος, αφήνοντας σαφείς αιχμές… Όπως τόνισε, «βούρκος είναι να απαντάς στην πολιτική κριτική με προσωπικές επιθέσεις. Βούρκος είναι να διαστρεβλώνεις μια φράση και στη συνέχεια να συντονίζεις ένα ψηφιακό λιντσάρισμα. Βούρκος είναι να κάνεις πολιτική με ψέματα».