«ΣΤΟ ΠΟΔΙ» ΤΟ ΡΕΘΥΜΝΟ ΓΙΑ ΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΚΑΙ ΤΗ ΔΗΜΟΣΙΑ ΥΓΕΙΑ 

Σήμερα Πέμπτη 22 Φεβρουαρίου και ώρα 18.00 στο Δημαρχείο Ρεθύμνου, ετοιμάζεται για μία ακόμη φορά ένα μεγάλο συλλαλητήριο για τη διάσωση των δομών δημόσιας υγείας και τη στήριξη των υγειονομικών που εργάζονται σε αυτές.

Κυρίως όμως είναι μια πορεία για τη διάσωση της αξιοπρέπειας μας και τη στήριξη του κοινωνικού συνόλου.

Όπως αναφέρουν το Συντονιστικό Ρεθύμνου για τη Δημόσια Υγεία και το Σωματείο Εργαζομένων Νοσοκομείου Ρεθύμνου στο κοινό τους κάλεσμα:

«Τόπος που δεν ενδιαφέρεται για τις δομές και υπηρεσίες υγείας του, καθώς και για τους ανθρώπους που προσφέρουν τις υπηρεσίες τους σε αυτές, είναι ένας καταδικασμένος τόπος, όση ανάπτυξη και αν μας προωθούν ή μας τάζουν. Στο Ρέθυμνο η κατάσταση είναι τραγική με το νοσοκομείο να μετατρέπεται σε κέντρο υγείας και το υγειονομικό προσωπικό να ωθείται σε εξάντληση και σε παραιτήσεις.

Η κατάσταση είναι πλέον πολύ σοβαρή και γνωστή σε ένα μεγάλο βαθμό. Η υποβάθμιση της δημόσιας υγείας οδηγεί στην έμμεση ή άμεση ιδιωτικοποίηση υπηρεσιών δημιουργώντας συνθήκες αποκλεισμού στη περίθαλψη.

Η λογική της αγοράς στην υγεία μπορεί φαινομενικά να τσακίζει τα ασθενέστερα οικονομικά στρώματα αλλά στο τέλος της ημέρας επηρεάζει τους πάντες. Οι ιατρικές αποφάσεις δεν μπορούν να επηρεάζονται από το κόστος, οι ζωές μας δεν είναι μετρήσιμες.

Δεν υπάρχουν πλέον δικαιολογίες και ανοχή. Η κοινωνία βράζει. Υπάρχουν άνθρωποι που έχουν αφιερώσει τη ζωή τους στο Εθνικό Σύστημα Υγείας και η αδιαφορία των θεσμών στο πρόσωπό τους είναι κοροϊδία για όλη τη κοινωνία. Η πρόσβαση στην περίθαλψη αποτελεί κοινωνικό δικαίωμα που είναι πληρωμένο με τους φόρους μας, δεν είναι προνόμιο για λίγους.

Όλοι και όλες στο δρόμο.

Την άλλη Πέμπτη να βουλιάξει το Ρέθυμνο γιατί δεν είναι δεδομένη αυτή η κατρακύλα αν εμείς στην πράξη ξεσηκωθούμε. Η αλυσίδα που φτιάχνουμε γύρω από το ΕΣΥ όλο και μεγαλώνει.

Η αλληλεγγύη το φάρμακό μας.»

Εν το μεταξύ, με αμείωτο ρυθμό συνεχίζεται η συλλογή υπογραφών για την διάσωση του νοσοκομείου Ρεθύμνου. Η κίνηση της συλλογής υπόγραφων από το Συντονιστικό Ρεθύμνου για τη Δημόσια Υγεία αναφέρει πως: «Η κατάσταση στο νοσοκομείο του Ρεθύμνου είναι πλέον οριακή. Συνεχώς αυξάνεται η ανεπάρκεια προσφοράς και φροντίδας υγείας, καθιστώντας προβληματικό το Νοσοκομείο μας και την υγεία και ζωή μας σε διαρκή κίνδυνο
Η κοινωνία βράζει. Δώστε λύση τώρα.

 ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ

  • Άμεση προκήρυξη του συνόλου των κενών οργανικών θέσεων και άμεση επικαιροποίηση του αναχρονιστικού οργανισμού.
  • Τώρα εργασιακά, επιστημονικά και οικονομικά κίνητρα για να έρθουν γιατροί.
  • Μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων.
  • Να μην κλείσει κανένα νοσοκομείο. Να μην μετατραπούν σε ΝΠΙΔ. Σε επιχειρήσεις δηλαδή.

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΔΗΜΟΣΙΑ ΚΑΙ ΔΩΡΕΑΝ ΥΓΕΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ»

Η συλλογή υπογραφών συνεχίζεται και αν θέλετε να υπογράψετε μπορείτε να το κάνετε πατώντας εδώ