ΣΤΟ ΑΥΤΟΦΩΡΟ Ο ΑΝΔΡΑΣ ΠΟΥ ΕΠΙΤΕΘΗΚΕ ΣΤΗ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟ ΤΟΥ ALPHA

Η δημοσιογράφος του Alpha Ρένα Κουβελιώτη έπεσε θύμα επίθεσης κατά τη διάρκεια ενός ρεπορτάζ, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί σοβαρά και να μεταφερθεί στο νοσοκομείο με κακώσεις.

Στην πρώτη της εμφάνιση στο στούντιο, μετά την γνωστοποίηση του περιστατικού, η δημοσιογράφος, φορώντας κολάρο, απευθύνθηκε στον άντρα που της επιτέθηκε λέγοντας πως «η έρευνα όχι μόνο θα συνεχιστεί, αλλά αυτό το περιστατικό δεν μας πτόησε και δεν μας πτοεί».

Στη συνέχεια, η δημοσιογράφος αποκάλυψε το ρεπορτάζ που πραγματοποιούσε την ώρα της επίθεσης. Συγκεκριμένα, τα πλάνα είναι από αυθαίρετες εργασίες που γίνονται σε έναν κοινόχρηστο χώρο στην φύση, στην νοτιοανατολική Αττική. Εκεί, όταν ο άντρας που έκανε οξυγονοκόλληση αντιλήφθηκε την παρουσία της ρεπόρτερ και του οπερατέρ, τους επιτέθηκε.

«Κανένας δεν είναι υπεράνω του νόμου. Κανένας δεν μπορεί να κάνει αυτές τις εργασίες σε αυτό τον χώρο. Υπάρχουν καταγγελίες που αναφέρουν πως αυτή η κατάσταση επικρατεί μήνες, κι ότι γίνονται αυθαίρετες εργασίες. Πρέπει να ληφθούν μέτρα και να γίνουν έλεγχοι» είπε η ρεπόρτερ.

Η Ρένα Κουβελιώτη, η οποία έχει οιδήματα και μώλωπες στο σώμα της, περιέγραψε την στιγμή της επίθεσης, αναφέροντας πως, αφού κατέγραψαν τα πλάνα, πλησίασε μαζί με τον οπερατέρ της τον άνδρα που έκανε την οξυγονοκόλληση, και τον ρώτησε εάν υπάρχει άδεια για τις εργασίες

«Τότε, δεχθήκαμε απρόκλητη επίθεση. Ο άνθρωπος αυτός, με μία λαβή γύρισε το χέρι μου πίσω, προκαλώντας οίδημα στην κλείδα, και αιμάτωμα και κακώσεις στον αυχένα. Στη συνέχεια έτρεξε και κρύφτηκε σε ένα σπίτι. Χρειάστηκε να παρέμβει εισαγγελέας για να συλληφθεί με την αυτόφωρη διαδικασία και αύριο είναι το δικαστήριο. Ευκαιρία να μας πει αν είναι εργαζόμενος, για ποιον δουλεύει, κι αν ο χώρος είναι κοινόχρηστος όπως λέει το ρεπορτάζ. Επίσης, με μήνυσαν για ψευδή καταμήνυση. Όλα είναι καταγεγραμμένα στην κάμερα. Η δημοσιογραφία δεν φιμώνεται»

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΕΣΗΕΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΘΕΣΗ

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ παρακολουθεί  με ανησυχία την εξέλιξη της υγείας της συναδέλφου Ρένας Κουβελιώτη, μετά την επίθεση που δέχθηκε, την ώρα που έκανε ρεπορτάζ, με συνέπεια να τραυματισθεί σοβαρά.

Για μία ακόμα φορά το Διοικητικό Συμβούλιο τονίζει ότι, η προσπάθεια εκφοβισμού και φίμωσης των λειτουργών της ενημέρωσης με την άσκηση  βίας δεν θα αποδώσει. Ο δημοσιογράφος οφείλει να υπηρετεί την ενημέρωση και την ελεύθερη έκφραση, σύμφωνα με τις αρχές δεοντολογίας του δημοσιογραφικού λειτουργήματος, όπως και έπραξε η συνάδελφος.

Το Διοικητικό Συμβούλιο δηλώνει ότι θα βρίσκεται στο πλευρό της συναδέλφου σε όλες τις ενέργειές της.