ΣΤΗΝ ΚΡΗΤΗ ΣΥΝΕΛΗΦΘΗ Ο ΑΡΧΑΙΟΦΥΛΑΚΑΣ ΠΟΥ ΚΑΤΗΓΟΡΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΑ ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ ΚΑΤΑ ΑΝΗΛΙΚΩΝ

Συνελήφθη το πρωί του Σαββάτου σε σπίτι συγγενικών του προσώπων, στην περιοχή των Καμινίων, στο Ηράκλειο, ο 62χρονος αρχαιοφύλακας της Νισύρου ο οποίος κατηγορείται για παρενόχληση και προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας σε βάρος ανήλικων στη Νίσυρο και είχε εκδοθεί ένταλμα σύλληψης.

Μετά τη σύλληψή του θα ακολουθήσει η μεταγωγή του συλληφθέντος στην Κω και η προβλεπόμενη ανακριτική διαδικασία από τις τοπικές δικαστικές αρχές.

Η σύλληψη του σχετίζεται με τα αδικήματα του βιασμού, της αποπλάνησης παιδιών, της πορνογραφίας ανηλίκων της προσβολής γενετησίας αξιοπρέπειας και της νομοθεσίας περί ναρκωτικών.

Η υπόθεση ήρθε στο φως έπειτα από καταγγελία πατέρα, πρόσφυγα, ο οποίος μάλιστα κινδύνευσε να απελαθεί γιατί δεν είχε χαρτιά – και ακολούθησαν κι άλλες καταγγελίες από γονείς ανηλίκων.

Από τις καταθέσεις που υπήρξαν διαπιστώθηκε ότι από τον Απρίλιο του 2023 έως και τον Απρίλιο του 2024, ο 62χρονος, προσέγγιζε ανήλικους και τους προσκαλούσε, με διάφορες δικαιολογίες, στον χώρο όπου διαμένει.

Σύμφωνα με τις καταθέσεις, ο κατηγορούμενες προέβαινε σε γενετήσιες πράξεις, επίδειξη των γεννητικών του οργάνων, σε επίδειξη πορνογραφικού υλικού, διέθετε κάνναβη στους ανήλικους, ενώ αποπειράθηκε να προβεί και σε γενετήσιες πράξεις με ανήλικο.