ΣΤΗ ΣΟΥΔΑ Ο ΜΠΛΙΝΚΕΝ ΓΙΑ ΝΑ ΕΠΙΘΕΩΡΗΣΕΙ ΤΟ… ΠΡΟΤΕΚΤΟΡΑΤΟ 

Ο Αμερικανός Υπουργός Εξωτερικών Άντονι Μπλίνκεν αναμένεται να βρεθεί για λίγες ώρες στην Κρήτη και στην σούδα, όπου θα…επιθεωρήσει τις πωλήσεις και συναντηθεί, με τον Έλληνα πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη. Σίγουρη, εκτός απροόπτου, θεωρείται, η επίσκεψη του Αμερικανού υπουργού Εξωτερικών. Μεταξύ άλλων, στην ατζέντα της επίσκεψης θα είναι η πώληση των μαχητικών F-35 στην Ελλάδα, όπου θα επιβεβαιωθεί η…στενή συνεργασία των δυο χωρών στα εξοπλιστικά.

O κ. Μπλίνκεν θα βρεθεί την Παρασκευή στην Κωνσταντινούπολη και το Σάββατο το απόγευμα θα μεταβεί στην βάση της Σούδας και από εκεί στα Χανιά για συνάντηση με τον Έλληνα Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη. Ο Άντονι Μπλίνκεν είχε επισκεφθεί τη χώρα μας στις 20 Φεβρουαρίου του 2023 και είχε συναντηθεί με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, τον Νίκο Δένδια και τον Αλέξη Τσίπρα ενώ είχε επισκεφθεί με τη Λίνα Μενδώνη και την Αρχαία Αγορά. Μάλιστα ο Αμερικανός υπουργός είχε δώσει το «παρών» στα εγκαίνια της νέας πτέρυγας της Αμερικανικής πρεσβείας.

Σημειώνεται πως, σύμφωνα με το ρεπορτάζ της ανταποκρίτριας της ΕΡΤ στην Ουάσιγκτον Λένας Αργύρη, οι ΗΠΑ «έπαιξαν το χαρτί» της πώλησης των stealth μαχητικών αεροσκαφών πέμπτης γενιάς F-35 στην Ελλάδα, αν καθυστερήσει κι άλλο η έγκριση της ένταξης της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ από το τουρκικό κοινοβούλιο.

Πηγή: newsit.gr