ΣΤΗ ΜΑΧΗ ΤΩΝ ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΩΝ Ο JO DI

Ένας καλλιτέχνης, γελοιογράφος που τα τελευταία χρόνια έχει γνωρίσει απήχηση στα κοινωνικά δίκτυα καταγράφοντας την ελληνική πραγματικότητα με εύστοχο όσο και καυστικό τρόπο, προστίθεται στο ευρωψηφοδέλτιο της ενωτικής πρωτοβουλίας ΜέΡΑ25 – Ανατρεπτική Οικολογική Αριστερά.

Η ανακοίνωση του ΜέΡΑ25 – Ανατρεπτική Οικολογική Αριστερά

«Ο Jo Di, κατά κόσμον Δημήτρης Ιωακειμίδης, ένας από τους χιλιάδες απόδημους, ένας από τους νέους γιατρούς που αναζήτησαν την τύχη τους εκτός της χώρας ενώνει τις δυνάμεις του στο συμμαχικό σχήμα για μια δίκαιη και ανθρώπινη Ελλάδα σε μια δημοκρατική Ευρώπη.

Ο Jo Di εκτός από την ερασιτεχνική του ασχολία με τη γραφιστική είναι ένας καταξιωμένος οδοντίατρος έχοντας τα τελευταία χρόνια την ευθύνη της κλινικής των οδοντιατρικών επειγόντων περιστατικών στο νοσοκομείο HMC Westeinde στην Χάγη.

Μετά τα πρώτα 16 ονόματα που ανακοινώθηκαν ήδη από τον Γιάνη Βαρουφάκη για το ευρωψηφοδέλτιο, καλωσορίζουμε τον Δημήτρη στην πλατιά, ενωτική μας πρωτοβουλία, ενώ για την πλήρη συγκρότηση του ψηφοδελτίου αναμένονται και νέες εκπλήξεις….»

Αναλυτικά το βιογραφικό του Δημήτρη Ιωακειμίδη (Jo Di)

«Ονομάζομαι Ιωακειμίδης Δημήτρης (ή Jo Di), και γεννήθηκα το 1982 στη Νέα Ιωνία Μαγνησίας, όπου έζησα τα πρώτα παιδικά και εφηβικά χρόνια της ζωής μου.
Μετακόμισα στην Θεσσαλονίκη για τις σπουδές μου στην Οδοντιατρική Σχολή του ΑΠΘ, από όπου και αποφοίτησα το 2008.

Κατά τη διάρκεια των σπουδών μου, είχα ενεργό ρόλο στον Σύλλογο Φοιτητών της Οδοντιατρικής Σχολής, όπου υπηρέτησα ως εκλεγμένο μέλος του Δ.Σ. του Συλλόγου. Η συμμετοχή μου στις Γενικές Συνελεύσεις της Σχολής και της Συγκλήτου του ΑΠΘ μέσω του ανεξάρτητου φοιτητικού σχήματος Ε.Α.Κ.Ο. (Ενωτική Αυτόνομη Κίνηση Οδοντιατρικής), ενίσχυσε την πεποίθησή μου στη δύναμη της συλλογικής δράσης και της δημοκρατικής συμμετοχής.

Έζησα για λίγους μήνες στην Αθήνα, πριν την μεγάλη φυγή του 2010, μετά την υπογραφή του πρώτου μνημονίου, οπότε και μετακόμισα στην Ολλανδία, συνεχίζοντας την επαγγελματική μου καριέρα ως οδοντίατρος, αρχικά στο Χρόνινγκεν και ακολούθως στην Χάγη.

Από το 2019, εργάζομαι, αποκλειστικά, σε διάφορα νοσοκομεία της Ολλανδίας, απασχολούμενος με την επείγοντα οδοντιατρικά περιστατικά, ενώ από το 2021 μέχρι σήμερα έχω αναλάβει, παράλληλα με την εργασία μου ως οδοντίατρος, την ευθύνη της διαχείρισης και λειτουργίας της κλινικής των οδοντιατρικών επειγόντων περιστατικών στο νοσοκομείο HMC Westeinde στην Χάγη.

Σε σύμπλευση με την επαγγελματική μου πορεία, έχω ως ενδιαφέροντα τη μουσική (πιάνο, τραγούδι), τα ταξίδια, το σινεμά ενώ ασχολούμαι καθημερινά ενεργά με την online δημιουργία περιεχομένου (content creation).

Η εμπειρία μου από πολύ μικρός, με τους υπολογιστές, η ερασιτεχνική μου ασχολία με τη γραφιστική και την παραγωγή videos με οδήγησαν το 2007 να ξεκινήσω ένα από τα πρώτα διαδικτυακά blogs στην Ελλάδα (DentNEWS.net) και έπειτα το 2013, μέσω της δημιουργίας της ιστοσελίδας jodi.graphics, αφιερώθηκα στην καταγραφή, τον σχολιασμό και έρευνα της ελληνικής και ευρωπαϊκής πολιτικής, ενίοτε με σοβαρό τρόπο, μέσω παρουσίασης ερευνών, δημοσιεύσεων στατιστικών και διαφόρων στοιχείων και άλλοτε με χιούμορ.

To 2015 συμμετείχα ενεργά στην υποστήριξη του “ΟΧΙ” στο δημοψήφισμα ενώ λίγους μήνες αργότερα ανέλαβα την πρωτοβουλία της δημιουργίας του διαδικτυακού καναλιού ΦΩΝΗ WEBTV όπου στο διάστημα των τριών χρόνων λειτουργίας της, αριθμούσε έντεκα εβδομαδιαίες LIVE εκπομπές.

Στις αρχές του 2020 από τις πρώτες κιόλας εβδομάδες ανακοίνωσης των κρουσμάτων του COVID στις χώρες του εξωτερικού, δημιούργησα μια online πλατφόρμα καταγραφής των στατιστικών στοιχείων για όλες τις χώρες του κόσμου και οργάνωσα μια παγκόσμια κοινότητα περίπου 200 εθελοντών, οι οποίοι ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα να συνεισφέρουν στην προσπάθεια αυτή.

Τα τελευταία 17 χρόνια, μοιράζομαι μια ευτυχισμένη ζωή, μαζί με τον σύντροφό μου Γιώργο, ενώ πρόσφατα, η οικογένειά μας μεγάλωσε με την προσθήκη του Momo, ενός γάτου που υιοθετήσαμε από ένα καταφύγιο της Κύπρου».