ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΠΟΥ ΣΥΛΛΑΜΒΑΝΕΣΑΙ ΓΙΑ ΜΙΑ ΣΗΜΑΙΑ…

Την κράτηση 32 ατόμων επί 5 ώρες από την αστυνομία στην περιοχή του Μεγάρου Μουσικής καταγγέλλουν πολίτες. Κάνουν λόγο για “προσπάθεια τρομοκράτησης κάθε ένδειξη αλληλεγγύης στο δοκιμαζόμενο παλαιστινιακό λαό”. Το περιστατικό συνέβη την Κυριακή (12/11) στην περιοχή του Μεγάρου Μουσικής, σύμφωνα με τις καταγγελίες.

Σε ανάρτησή τους στο facebook όπου δημοσιεύουν φωτογραφίες από την κράτησή τους καταγγέλλουν επίσης: “για άλλη μια φορά δείχνει το αντιδημοκρατικό της πρόσωπο προσπαθώντας να τρομοκρατήσει κάθε ένδειξη αλληλεγγύης στο δοκιμαζόμενο παλαιστινιακό λαό”.

Την ίδια μέρα (Κυριακή 12/11), προσήγαγαν επίσης, τον σύζυγο και την κόρη της Ελένης Γερασιμίδου επειδή τόλμησαν…να κρεμάσουν παλαιστινιακή σημαία. Σύμφωνα με καταγγελία που δημοσιοποίησε ο πρόεδρος του ΣΕΗ, Σπύρος Μπιμπίλας, στη ΓΑΔΑ οδηγήθηκαν ο ηθοποιός Αντώνης Ξένος και η κόρη του Αγγελική, επειδή είχαν κρεμασμένη στο αυτοκίνητό τους μια παλαιστινιακή σημαία.

Ο πρόεδρος του ΣΕΗ, Σπύρος Μπιμπίλας, αναφέρει μεταξύ άλλων σε ανάρτησή του πως: «φαίνεται ότι η κατάσταση στην χώρα μας είναι εκτός ελέγχου! Με μεγάλή λύπη και οργή πληροφορηθήκαμε προ ολίγου ότι προσήχθησαν στην ΓΑΔΑ δυο μέλη μας του ΣΕΗ, αγωνιστές χρόνια, με το αιτιολογικό ότι είχαν υψώσει την Παλαιστινιακή σημαία από το αυτοκίνητό τους. Πρόκειται για τον Αντώνη Ξένο και την Αγγελική Ξένου (οικογένεια της αγαπημένης μας Ελένης Γερασιμίδου). Από πότε απαγορεύεται η ελεύθερη έκφραση; Η αντίδρασή μας ήταν άμεση… Και η Ελένη ως άμεσα ενδιαφερόμενη και πρώην βουλευτής του ΚΚΕ και εγώ ως πρόεδρος του ΣΕΗ και βουλευτής της Πλεύση Ελευθερίας απαιτήσαμε την άμεση απελευθέρωση των 2 ηθοποιών μας. Είμαστε αλληλέγγυοι με το δράμα του Παλαιστινιακού λαού και την σφαγή από τις δυνάμεις του Ισραήλ ως αντίποινα στα αίσχη που διαπράττει η τρομοκρατική Χαμάς. Η κυβέρνηση οφείλει να προστατεύσει την ελευθερία της έκφρασης».