ΣΤΑ ΑΚΡΑ Η ΚΟΝΤΡΑ ΕΡΝΤΟΓΑΝ – ΝΕΤΑΝΙΑΧΟΥ

Σε νέο γύρο σκληρών δηλώσεων με φόντο τη Γάζα οδηγείται η κόντρα μεταξύ του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και του Μπενιαμίν Νετανιάχου Με τον πρόεδρο της Τουρκίας να αναφέρει πως “δεν βρίσκει διαφορές μεταξύ στον Νετανιάχου και τον Χίτλερ”…

“Αυτά που κάνει ο Νετανιάχου είναι λιγότερα από αυτά που έκανε ο Χίτλερ; Οχι, δεν είναι. Είναι πλουσιότερος από τον Χίτλερ και δέχεται στήριξη από τη Δύση. Ολη η στήριξη αυτή προέρχεται από τις ΗΠΑ. Και τι κάνουν με τη στήριξη αυτή; Σκοτώνουν περισσότερους από 20.000 κατοίκους της Γάζας, και πως “Κακολογούσαν κάποτε τον Χίτλερ. Τι διαφορά έχει ο Νετανιάχου από τον Χίτλερ; Θα μας κάνουν να επιθυμήσουμε τον Γερμανό δικτάτορα“, ανέφερε χαρακτηριστικά, ο Τούρκος πρόεδρος, σε εκδήλωση που έγινε στην Άγκυρα.

«Δεν μπορεί να νουθετεί το Ισραήλ» ήταν η άμεση απάντηση του Νετανιάχου που σημειώνει σε αυστηρό τόνο ότι, «Ο Ερντογάν, ο οποίος διαπράττει γενοκτονία εναντίον των Κούρδων και κατέχει το παγκόσμιο ρεκόρ φυλάκισης αντιφρονούντων δημοσιογράφων, είναι ο τελευταίος άνθρωπος που μπορεί να παραδίδει μαθήματα ηθικής σε εμάς».