ΣΕ ΚΥΑ Ο…ΤΙΜΟΚΑΤΑΛΟΓΟΣ ΤΩΝ ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΩΝ ΧΕΙΡΟΥΡΓΕΙΩΝ

Την υπογραφή τους στην ΚΥΑ για τα απογευματινά χειρουργεία έβαλαν τα υπουργεία Υγείας και Οικονομικών, όπου μαζί με αυτά ανακοινώθηκαν και τα ποσά, δηλαδή ο τιμοκατάλογος, που θα χρειαστεί να καταβάλλουν οι πολίτες. Οι τιμές ξεκινούν από 300 ευρώ και φτάνουν έως και τα…2.000 ευρώ!

Σύμφωνα με την ΚΥΑ, οι επεμβάσεις και άλλες επεμβατικές πράξεις που διενεργούνται εκτός του τυπικού ωραρίου λειτουργίας των νοσοκομείων του ΕΣΥ θα κοστίζουν από 300 έως 2.000 ευρώ.

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη προχωρά την ιδιωτικοποίηση του ΕΣΥ, ενώ οι εργαζόμενοι στα νοσοκομεία επισημαίνουν ότι οι μισές χειρουργικές αίθουσες είναι κλειστές και ασθενείς βρίσκονται σε λίστα αναμονής για χειρουργεία, ακόμη και για ένα έτος…

Η εικόνα αυτή μάλιστα αναμένεται να επιδεινωθεί αφού με βάση το σχέδιο του υπουργείου Υγείας οι κλινικές στις οποίες θα νοσηλεύονται οι ασθενείς που πληρώνουν για απογευματινό χειρουργείο θα πρέπει να διαθέτουν το απαιτούμενο προσωπικό. Η ανεύρεση προσωπικού θα γίνει, όπως φαίνεται, με τη μετακίνηση νοσηλευτών από άλλες κλινικές.