ΣΕ ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΑ Ο ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΤΟΥ 17ΧΡΟΝΟΥ ΡΟΜΑ – ΑΥΡΙΟ Η ΑΠΟΛΟΓΙΑ ΤΟΥ

Σε διαθεσιμότητα τέθηκε, σύμφωνα με ανακοίνωση του Αρχηγείου της ΕΛΑΣ, ο αστυνομικός σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για τον θανάσιμο πυροβολισμό του 17χρονου μετά από καταδίωξη στο Λεοντάρι Βοιωτίας το βράδυ του Σαββάτου.

Ο αστυνομικός που αντιμετωπίζει την κατηγορία της ανθρωποκτονίας με ενδεχόμενο δόλο και παράνομη εκτέλεση πυροβολισμού εξουδετέρωσης, αναμένεται να απολογηθεί αύριο, Πέμπτη.

Ο ίδιος ισχυρίζεται ότι το όπλο εκπυρσοκρότησε και ότι ο νεαρός επιχείρησε να του πάρει το όπλο, ύστερα από καταδίωξη περίπου 20 λεπτών.

Σημειώνεται ότι χθες ξέσπασε οργή σε πολλές περιοχές της χώρας, με αποκλεισμούς δρόμων και ένταση σε Ασπρόπυργο, Μέγαρα, Θήβα και Θεσσαλονίκη.

Νωρίτερα, ανακοίνωση εξέδωσε και ο Αλέξης Κούγιας, ο οποίος έχει αναλάβει την υπεράσπιση του αστυνομικού, υποστηρίζοντας πως ο 17χρονος δεν είναι ρομά, ενώ αναφέρεται και σε ηχητικό ντοκουμέντο που κυκλοφόρησε, από τη στιγμή του πυροβολισμού, το οποίο θεωρεί ότι είναι προϊόν μοντάζ και πως λείπουν σημαντικά μέρη των διαλόγων.