ΚΡΥΒΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΥΘΥΝΕΣ ΤΗΣ ΓΙΑ ΤΑ ΤΕΜΠΗ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ

Τις προθέσεις της κυβέρνησης επί της πρότασης του ΚΚΕ για τη σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής για τα Τέμπη, ξεκαθάρισε ο υπουργός Επικρατείας Μάκης Βορίδης, ο οποίος εκπροσώπησε την κυβέρνηση αντί του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στη σημερινή συζήτηση στη Βουλή, σχετικά με την πρόταση του ΚΚΕ.

«Η ΝΔ θα ψηφίσει την πρόταση της σύστασης Εξεταστικής Επιτροπής για να διερευνηθούν τα αίτια της τραγωδίας των Τεμπών – όπως έχει δεσμευτεί από την πρώτη στιγμή η κυβέρνηση – αλλά θα καταψηφίσει την Προανακριτική Επιτροπή που προτείνει το ΠΑΣΟΚ» δήλωσε ο Μάκης Βορίδης.

Παράλληλα ο υπουργός επιτέθηκε σε ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝ.ΑΛΛ. που κατηγορούν την κυβέρνηση για συγκάλυψη και κινήσεις τακτικής, ενώ είπε ότι «όταν θα γίνει συζήτηση στην Ολομέλεια σας λέω από τώρα ότι θα την απορρίψουμε -για να το ξεκαθαρίσουμε- διότι δεν συντρέχουν ποινικές ευθύνες».

Κατά τη διάρκεια της συζύτησης, ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ επέμειναν στην άποψη ότι η πρόταση του ΚΚΕ οδηγεί σε συγκάλυψη και ζήτησαν την υπερψήφιση των δικών τους προτάσεων για προανακριτική επιτροπή.

«Ο κ. Βορίδης ανακοίνωσε την προαποφασισμένη θέση της κυβέρνησης να συγκαλύψει μέσα σε διαδικασίες της Βουλής το έγκλημα των Τεμπών», είπε ο Σωκράτης Φάμελλος στη δευτερολογία του στη Βουλή, εξαπολύοντας επίθεση στον υπουργό Επικρατείας και την κυβέρνηση, την οποία χαρακτήρισε «δυστύχημα για τη δημοκρατία».

«Ο κ. Βορίδης αποκάλυψε ότι η ΝΔ φοβάται την αλήθεια. Εμείς δεν φοβόμαστε τίποτα, αποδείξτε και οι υπόλοιποι ότι δεν φοβάστε τίποτα», είπε.

«Σε διάχυση ευθυνών και σε συγκάλυψη δεν μετέχουμε», ανέφερε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ και προσέθεσε ότι υπάρχει ώριμη ποινική δικογραφία της Ευρωπαίας Εισαγγελέα για τους κ.κ. Σπίρτζη και Καραμανλή.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής τόνισε ότι η σύσταση Προανακριτικής Επιτροπής που προτείνει είναι καθαρή θέση και δεν δίνει διέξοδο στη ΝΔ. Απευθυνόμενος στον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης, Μάκη Βορίδη, είπε πώς η κυβέρνηση διακατέχεται από «ακραίο οπορτουνισμό κι όχι από πολυεπίπεδο εκσυγχρονισμό, όπως ισχυρίζεται».

Επίσης κατηγόρησε την κυβέρνηση πως ψηφίζοντας τη πρόταση του ΚΚΕ επιδιώκει να συγκαλύψει τις ευθύνες του τέως υπουργού Υποδομών Κ.Αχ.Καραμανλή. « Είστε έτοιμοι να συνεργαστείτε με τον οποιονδήποτε για να συγκαλύψετε την υπόθεση. Όχι σε Εξεταστική Επιτροπή που θα καταλήξει σε φιλολογικό τσάι», είπε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ.