ΡΟΔΟΣ: Ο ΔΗΜΟΣ ΣΦΡΑΓΙΖΕΙ ΤΟ ΚΑΤΕΡΓΟ-BEACH BAR ΜΕ ΤΙΣ ΠΛΩΤΕΣ ΞΑΠΛΩΣΤΡΕΣ

Ξεκίνησαν οι διαδικασίες σφράγισης του beach bar στη Ρόδο με τις κατασκευές μέσα στην θάλασσα, σύμφωνα με τον δήμαρχου του νησιού καθώς παραβιάζεται η νομοθεσία για την κοινοχρησία αιγιαλού.

Ωστόσο, χθες κυκλοφόρησε η είδηση πως το bar όχι απλώς δεν είχε σφραγιστεί αλλά διοργάνωνε και πάρτι μέσα στο Σαββατοκύριακο.

Μιλώντας σήμερα στην ΕΡΤ και την εκπομπή «Συνδέσεις» ο αντιδήμαρχος Ρόδου Κώστας Χαλκιάς ξεκαθάρισε ότι και σήμερα θα υπάρξει παρέμβαση στο παραλιακό κατάστημα που έβαλε πασσάλους και ξαπλώστρες μέσα στη θάλασσα, κάτι το οποίο έκανε και την περασμένη σεζόν.

«Μας θλίβει το γεγονός ότι θα κλείσει μιά επιχείρηση αλλά παραβιάζεται η νομοθεσία για κοινοχρησία αιγιαλού, καθώς και πολεοδομικοί και αρχαιολογικοί κανόνες», ανέφερε ο αντιδήμαρχος.

‘Εχει εκδοθεί απόφαση διακοπής λειτουργίας από τη δημοτική επιτροπή κι έχει υπογραφεί απόφαση σφράγισης με υπογραφή του δημάρχου της Ρόδου, ενώ «τρέχει» η προθεσμία να απομακρυνθούν από το κατάστημα ευπαθή προϊόντα, είπε ο κ. Χαλκιάς και τόνισε ότι για τη νέα παρέμβαση συντονίζονται η Γενική Γραμματέας του υπουργείου Οικονομικών για θέματα δημόσιας περιουσίας Γεωργία Κόλλια, με την Κτηματική Υπηρεσία Δωδεκανήσου, την αστυνομία και τις δημοτικές αρχές.

Μεγάλος αριθμός επιχειρηματιών δεν είχε ποτέ προβλήματα, άλλοι προσαρμόζονται με επαναφορά στη νομιμότητα. Αλλά όσοι επιμείνουν, να γνωρίζουν ότι θα πάψουν να λειτουργούν, τόνισε ο αντιδήμαρχος.

Πρωτοκόλλα κατεδάφισης για 19 παράνομες μεταλλικές κατασκευές εντός της θάλασσας, εξέδωσε – μετά από έλεγχο στην παραλία της Αγίας Μαρίνας- κλιμάκιο στελεχών της κτηματικής υπηρεσίας και του λιμεναρχείου για το συγκεκριμένο κατάστημα και παράλληλα διαπιστώθηκαν παραβάσεις στον αιγιαλό.