ΠΥΡΙΝΑ ΜΕΤΩΠΑ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗ ΧΩΡΑ – ΕΣΤΑΛΗ «112» ΣΕ ΚΙΛΚΙΣ, ΠΕΛΛΑ ΚΑΙ ΛΑΡΙΣΑ

Πολαπλά είναι τα πύρινα μέτωπα που καλείται να αντιμετωπίσει ταυτόχρονα η Πυροσβεστική σε όλη την Ελλάδα – Σε Κιλκίς, Πέλλα και Λάρισα τα σοβαρότερα μέτωπα όπου εστέλει και 112 στους κατοίκους.

Μήνυμα μέσω του 112 εστάλη τους κατοίκους του Αγιου Θωμά Λάρισας καλώντας τους να απομακρυνθούν από την περιοχή και να κατευθυνθούν προς την πόλη της Λάρισας, λόγω της δασικής πυρκαγιάς που είναι σε εξέλιξη. Ειδικότερα το μήνυμα αναφέρει:

« Δασική πυρκαγιά στον ‘Αγιο Θωμά Λάρισας. Αν βρίσκεστε στην περιοχή απομακρυνθείτε προς την πόλη της Λάρισας. Ακολουθείτε τις οδηγίες των Αρχών».

Προειδοποιητικό μήνυμα 112 έλαβαν και οι κάτοικοι στο Χέρσο Κιλκίς και στην Πέλλα, όπου βρίσκονται σε εξέλιξη πυρκαγιές.

Συγκεκριμένα, σε εξέλιξη είναι δασική πυρκαγιά στο Χέρσο Κιλκίς, όπου πνέουν ισχυροί άνεμοι. Για την κατάσβεση έχουν σπεύσει 34 πυροσβέστες με 16 οχήματα και δύο αεροσκάφη, ενώ εστάλη και μήνυμα στους κατοίκους του Χέρσου, που τους καλεί να παραμείνουν σε ετοιμότητα και να ακολουθήσουν τις οδηγίες των αρχών.

Στο Ελευθεροχώρι Πέλλας, φωτιά καίει χορτολιβαδική έκταση. Στην περιοχή επιχειρούν 28 πυροσβέστες με μια ομάδα πεζοπόρου τμήματος και δέκα οχήματα, ενώ ρίψεις νερού πραγματοποιούν δύο αεροπλάνα. Και σε αυτή την περίπτωση εστάλη αντίστοιχο μήνυμα 112 στους κατοίκους της περιοχής.

Πάτρα: Φωτιά στην περιοχή Καινούργιο Αγρινίου

Σε εξέλιξη βρίσκεται πυρκαγιά, η οποία καίει χαμηλή βλάστηση, στην περιοχή Καινούργιο, του Αγρινίου.

Στο σημείο επιχειρούν 27 πυροσβέστες, με μία ομάδα πεζοπόρου τμήματος της 6ης ΕΜΟΔΕ και 10 οχήματα, ενώ δύο ελικόπτερα πραγματοποιούν συνεχείς ρίψεις νερού.

Το έργο των πυροσβεστικών δυνάμεων συντρέχουν υδροφόρες της αυτοδιοίκησης.

Σε εξέλιξη φωτιά στην Λιβαδειά

Σε εξέλιξη είναι αυτή την ώρα πυρκαγιά κοντά στη Λιβαδειά. Συγκεκριμένα, η πυρκαγιά εκδηλώθηκε σε χαμηλή βλάστηση στην περιοχή του όρους Ακόντιο. Ήδη επιχειρούν 30 πυροσβέστες με 2 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων της 4ηςΕΜΟΔΕ, 18 οχήματα, 2 ελικόπτερα και 2 αεροπλάνα. Το έργο της κατάσβεση συνδράμουν εθελοντές πυροσβέστες και υδροφόρες και χωματουργικά μηχανηματα από τους ΟΤΑ και την Περιφέρεια Στερεάς.

Θεσσαλονίκη: Τρεις φωτιές σε ισάριθμες περιοχές του νομού

Τρεις φωτιές βρίσκονται σε εξέλιξη σε ισάριθμες περιοχές του νομού Θεσσαλονίκης, με τις πυροσβεστικές δυνάμεις να επιχειρούν τόσο με χερσαία όσο και εναέρια μέσα, ενώ το έργο τους δυσχεραίνουν οι ισχυροί άνεμοι.

Στον Μελισσουργό του δήμου Βόλβης εκδηλώθηκε φωτιά σε αγροτοδασική έκταση και στο σημείο επιχειρούν 37 πυροσβέστες με μία ομάδα πεζοπόρο τμήμα της 2ης ΕΜΟΔΕ και 15 οχήματα, ενώ ρίψεις πραγματοποιούν δύο αεροσκάφη κι ένα ελικόπτερο.

Μία ακόμη πυρκαγιά βρίσκεται σε εξέλιξη σε χαμηλή βλάστηση στον Λαγκαδά, όπου στο έργο της κατάσβεσης συμμετέχουν 20 πυροσβέστες με οκτώ οχήματα και συνδράμουν υδροφόρες της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Επιπλέον κινητοποιήθηκαν πέντε πυροσβεστικά αεροσκάφη.

Η τρίτη πυρκαγιά εκδηλώθηκε σε ξερά χόρτα στην περιοχή των Βασιλικών όπου έχουν σπεύσει 14 πυροσβέστες με επτά οχήματα.