ΠΡΩΤΗ ΣΚΛΗΡΗ ΚΑΤΑΣΤΑΛΤΙΚΗ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΝΟΜΟΥ ΦΛΩΡΙΔΗ

Ο ανανεωμένος νόμος Φλωριδή σχετικά με τις ποινικές πράξεις που αφορούν πλημμελήματα, όπως έχει καταγγελθεί από τις πρώτες ημέρες που τέθηκε σε διαβούλευση, αποσκοπεί όχι τόσο στο ίδιο το έγκλημα και τον διαχωρισμό του ανάλογα με τη βαρύτητα της πράξης, όσο στη γενικευμένη καταστολή μέσω της τιμωρίας και τη φυλάκιση κυρίως όσων ακόμη αντιστέκονται στο δρόμο εναντίον της ολοκληρωτικής πολιτικής της κυβέρνησης της Ν.Δ.

Όπως καταγγέλλει η δικηγόρος Άννυ Παπαρούσου, έχουμε ήδη τη πρώτη σκληρή εφαρμογή του νόμου εναντίων διαδηλωτών που συνελήφθησαν στη προχθεσινή διαδήλωση εναντίον στην εισβολή στη Ράφα από το Ισραήλ έξω από τη πρεσβεία της Αιγύπτου.

Συγκεκριμένα η δικηγόρος με χθεσινή ανάρτησή στης στον προσωπικό της λογαριασμό στο Facebook καταγγέλλει:

«…Αντί πολεμικού ανακοινωθέντος:

Πρώτη εφαρμογή σήμερα 8/5/24, του γράμματος και του πνεύματος του νέου κώδικα Ποινικής Δικονομίας:

Αναβολή δίκης συλληφθέντα από την χθεσινή διαδήλωση για την Παλαιστίνη για τις 15/5 με τον περιοριστικό όρο της καθημερινής εμφάνισής του στο αστυνομικό τμήμα μέχρι την ημερομηνία της δίκης του. Απόλυτη περιφρόνηση στο τεκμήριο αθωότητας του κατηγορουμένου, προκαταβολική επιβολή ποινής και προτροπή για βαρύτερη ποινική μεταχείριση από το δικαστήριο που θα εκδικάσει την υπόθεση.

Παράλληλα, είχαμε ομαδική προσαγωγή των αλληλέγγυων που προσήλθαν στην Ευελπίδων, ομαδική προσαγωγή των αλληλέγγυων των αλληλέγγυων έξω από τη ΓΑΔΑ και προσαγωγή των αλληλέγγυων των αλληλέγγυων που προσήχθησαν από τη ΓΑΔΑ. Κινδύνευσαν να προσαχθούν μέχρι και οι γονείς των συλληφθέντων.

Ανάμεσα στους προσαχθέντες και δύο δικηγόροι.

Συνολικά 42 άτομα προσήχθησαν σήμερα, χωρίς νόμιμη αιτία υπό το πρόσχημα της εξακρίβωσης στοιχείων.

Η νέα τάξη πραγμάτων είναι εδώ, η καινούργια δυστοπία επίσης.»