ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΡΙΕΣ ΕΥΡΩΠΗΣ ΣΤΑ ΤΡΟΧΑΙΑ ΤΡΕΙΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ

Οι τρεις περιφέρειες της Ελλάδας με τα πιο θανατηφόρα τροχαία ατυχήματα στην ΕΕ με βάση τα στοιχεία της Eurostat. Τα στοιχεία της Eurostat για το 2021, που δόθηκαν την Πέμπτη στη δημοσιότητα, κατατάσσουν τρεις ελληνικές περιφέρειες στις περιοχές που συμβαίνουν τα πλέον θανατηφόρα τροχαία ατυχήματα στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή Στατιστική Υπηρεσία, το 2021 σημειώθηκαν 19.917 θάνατοι από τροχαία δυστυχήματα στους δρόμους της ΕΕ, που ισοδυναμούν με 45 θανάτους ανά εκατομμύριο κατοίκους.

Πελοπόννησος, Στερεά Ελλάδα και Βόρειο Αιγαίο από τις περιφέρειες με τα περισσότερα θανατηφόρα τροχαία. Η περιφέρεια στην ΕΕ με το υψηλότερο ποσοστό θανάτων από τροχαία δυστυχήματα ήταν το Severozapaden, στη βορειοδυτική Βουλγαρία (133).
Συνολικά, υπήρχαν 20 περιφέρειες της ΕΕ με τουλάχιστον 80 θανάτους από τροχαία ατυχήματα ανά εκατομμύριο κατοίκους. Αυτές οι περιοχές βρίσκονταν κυρίως στη Ρουμανία (έξι περιφέρειες), τη Βουλγαρία (τρεις περιφέρειες) και στην Ελλάδα τρεις περιφέρειες: η Πελοπόννησος (109), το Βόρειο Αιγαίο (103) και η Στερεά Ελλάδα (89). Ακολουθούν η Κροατία, η Πολωνία και η Πορτογαλία με δύο περιφέρειες η καθεμία, με τις υπόλοιπες περιοχές να βρίσκονται σε Βέλγιο και Ιταλία.

Τα υψηλότερα ποσοστά θανατηφόρων τροχαίων ατυχημάτων καταγράφηκαν σε αγροτικές περιοχές, ενώ οι αστικές περιοχές και οι πρωτεύουσες έτειναν να αναφέρουν πολύ χαμηλότερα ποσοστά.

Τα χαμηλότερα ποσοστά θανατηφόρων τροχαίων καταγράφηκαν σε αστικές περιοχές, όπως οι Βρυξέλλες με 7 θανάτους από τροχαία ανά εκατομμύριο κατοίκους, η Βιέννη (8), η Στοκχόλμη και η Βρέμη (9).