ΚΑΣΣΕΛΑΚΗΣ: «ΕΡΓΑΛΕΙΟ» Ο ΦΡΑΧΤΗΣ – ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΚΟΣΤΟΣ ΚΑΙ ΟΦΕΛΟΣ

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανος Κασσελάκης, μιλώντας στην εκπομπή του ΑΝΤ1 «Ενώπιος Ενωπίω» και τον δημοσιογράφο Νίκος Χατζηνικολάου, μίλησε για τον φράχτη στον Έβρο, για την ομάδα Αχτσιόγλου και συνέχισε την κριτική του με βέλη προς τον Ευκλείδη Τσακαλώτο για τo μαξιλάρι των 37 δισ. ευρώ, λέγοντας πως “είχε εμμονή με τους φόρους”.

Με όρους κόστους – οφέλους αντιμετωπίζει το θέμα του φράχτη στον Έβρο ο Στέφανος Κασεελάκης δηλώνοντας πως δεν είναι εναντίον της ύπαρξης και της επέκτασής του εφόσον αυτό εισηγούνται οι ένοπλες δυνάμεις και ανέφερε πως «Ναι στον φράχτη αν συμφωνούν οι Ένοπλες Δυνάμεις» και πως είναι απλά «ένα εργαλείο»

Μίλησε για τις εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ, την απόφασή του να επιστρέψει στην Ελλάδα για την διεκδίκηση της προεδρίας και χαρακτήρισε τις επιθέσεις που έχει δεχθεί τραμπικές.

Στο πρώτο μέρος της συνέντευξης ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ τοποθετήθηκε επί του προσωπικού και κλήθηκε να απαντήσει για τον λόγο για τον οποίο βρέθηκε στην Ελλάδα για να διεκδικήσει την αρχηγία του κόμματος. Ο ίδιος είπε πως όλα ξεκίνησαν όταν ο Αλέξης Τσίπρας τον κάλεσε να συμμετάσχει στο ψηφοδέλτιο επικρατείας που τον έφερε σε επαφή με το ευρύ κοινό. Συμπλήρωσε δε πως ο ίδιος πάντοτε ήθελε να προσφέρει στον τόπο, αλλά τόνισε πως ο ίδιος γι΄αυτό ασχολείται με ζητήματα αρχών και Δημοκρατίας για να μην βρεθούν στη θέση νέοι απόδημοι να πουν «πού πάω να μπλέξω» στο ενδεχόμενο να επιστρέψουν στη χώρα.

Σχετικά με το γιατί δεν συνέχισε την επαγγελματική καριέρα ο κ. Κασσελάκης είπε πως είδε ένα κενό στον προοδευτικό χώρο λέγοντας πως ο ίδιος ήταν ο μόνος που είχε θέσεις και προτάσεις κατά τις εσωκομματικές εκλογές του ΣΥΡΙΖΑ.

Για τα άρθρα με αναφορές στον Κυριάκο Μητσοτάκη είπε χαρακτηριστικά: «Τον Κυριάκο Μητσοτάκη τον γνώριζα από το 2012, επέλεξα τον Αλέξη Τσίπρα για πολλούς λόγους. Γνωρίζοντας και τους δύο προσωπικά, μπορώ να σας πω πως το ποιόν ενός ανθρώπου δεν συγκρίνεται του ενός με τον άλλον. Ποτέ δεν θα έμπαινε ο Αλέξης Τσίπρας σε μια κουλτούρα στο Μαξίμου που θα έκανε παρακολουθήσεις. Ποτέ. Ο Αλέξης Τσίπρας πραγματικά πονάει τον Έλληνα και την Ελληνίδα. Το έχω ζήσει από κοντά».

Στην συνέχεια ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, λέγοντας πως ο ίδιος χρεώνει τις παρακολουθήσεις προσωπικά στον Κυριάκο Μητσοτάκη, ανέφερε πως: «Είναι προσωπική μου εκτίμηση, δεν είμαι εγώ εισαγγελέας».

Σε σχέση με τις εσωκομματικές συγκρούσεις και τις αποχωρίσεις μελών και στελεχών, ανέφερε: «Συνομίλησα με τους 4, με την ομάδα τους γενικά, αρκετές φορές. Είχα μια συνάντηση και δια ζώσης με τον κ. Τσακαλώτο στο γραφείο μου, αλλά και τηλεφωνικώς έπειτα, όπου τον παρακάλεσα να μιλήσει με τους 4 συγκεκριμένους συντρόφους οι οποίοι είχαν πει τα απαράδεκτα υβριστικά πράγματα που είχαν πει στην τηλεόραση, για ν’ ανασκευάσουν κάτι, να δείξουν ένα μικρό βήμα προόδου, ώστε να μπορέσουμε να συνεχίσουμε. Το ίδιο ζήτησα κι από τον κ. Τεμπονέρα». Τέλος ανέφερε πως «Δεν μπορώ να φανταστώ αποστάτες Αχτσιόγλου και την ομάδα της». Και τοποθέτησε τον πήχη για τις ευρωεκλογές, στο 17%.

Στην ερώτηση περί τήρησης του καταστατικού του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ απάντησε πως: «Έχω υπάρξει ο πρώτος ο οποίος είπα ότι θα τηρήσω το καταστατικό του κόμματος».

Για τον γάμο με τον Τάιλερ και την τεκνοθεσία μίλησε κατά τη διάρκεια της συνέντευξης, ενώ προβλήθηκε απόσπασμα συνέντευξης και του συζύγου του Τάιλερ Μακμπέθ, με τον κ. Κασσελάκη να αστειεύεται και να λέει πως εκείνος είναι καλύτερος από τον ίδιο στις συνεντεύξεις. Αναφερόμενος στον γάμο του είπε πως ο ίδιος δεν έκρυψε ποτέ την αλήθεια του και πως είναι υπερήφανος για τον σύζυγό του.