ΠΛΕΥΡΗΣ: «ΤΣΕ ΓΚΕΒΑΡΑ Ο ΜΠΕΛΕΡΗΣ»

Μπορεί ο Κυριάκος Μητσοτάκης να διατείνεται με κάθε τρόπο ότι η κυβέρνησή του και το κόμμα της Ν.Δ. ανήκουν στη κεντροδεξιά (του Κυρίου για να θυμηθούμε και τον αρχιεπίσκοπο Χριστόδουλο), κάποιοι βουλευτές του και στελέχη της κυβέρνησής του, τον επαναφέρουν στον…ίσιο ακροδεξιό δρόμο που έχει διαλέξει τόσο με τη στέγαση στη Ν.Δ. στελεχών που προέρχονται από το ακροδεξιό ΛΑΟΣ του Καρατζαφέρη (όπως ο Θάνος Πλεύρης μεταξύ άλλων) όσο και με τις πρόσφατες επιλογές του για το ψηφοδέλτιο της Ν.Δ. στις επερχόμενες Ευρωεκλογές με την επιλογή του ακροδεξιού προβοκάτορα και πρόσφατα εκλεγμένου δημάρχου Χειμάρρας Φρέντι Μπελέρη.

Σε δηλώσεις που θα προκαλέσουν τη δημόσια αντιπαράθεση εν όψει των Ευρωεκλογών, προχώρησε ο Θάνος Πλεύρης, σε ότι αφορά τη υποψηφιότητα του Φρέντι Μπελέρη.

Συγκεκριμένα, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος ανέφερε ότι «δεν του έχει επιτραπεί ούτε να ορκιστεί δήμαρχος και θέλουμε να τον στηρίξουμε».

Μάλιστα, στην τοποθέτησή του, εμφανίστηκε ως αναλυτής της… Αριστεράς, σημειώνοντας, ότι «να σας πω κάτι που ισχύει για την Αριστερά. Αν ο Φρέντι είχε γεννηθεί στη κεντρική ή νότια Αμερική και λεγόταν Τσε θα τον είχαν ήρωα. Ο Φρέντι είναι Έλληνας Βορειοηπειρώτης και κάνει αγώνα για τους Έλληνες και τη μειονότητα που τόσο έχει ταλαιπωρηθεί από την Αλβανία».

Όλα αυτά τη στιγμή που η υποψηφιότητα, έχει σηκώσει ήδη δημόσιες αντιπαραθέσεις, ενώ η Νέα Δημοκρατία, είναι σαφές, ότι θέλει να ανακόψει τις μεγάλες διαρροές, στα κόμματα εκ δεξιών της.

Σε άλλες εποχές τέτοιου είδους δηλώσεις θα προκαλούσαν άφθονο γέλιο-και πραγματικά πρόκειται για γελοιότητες-σήμερα όμως με την άνοδο της ακροδεξιάς, του συντηρητισμού, του λαϊκισμού και του υφέρποντα ρατσισμού τόσο στην Ελλάδα όσο και στην υπόλοιπη Ευρώπη προκαλούν οργή, ειδικότερα όταν εξομοιώνεται ένας διεθνιστής κομμουνιστής επαναστάτης που άφησε τη βόλεψή του και αγωνίστηκε για την ελευθερία των λαών δίνοντας την ίδια του τη ζωή στο τέλος, με έναν αποδεδειγμένα ακροδεξιό προβοκάτορα, ο οποίος έχει κατηγορηθεί στο παρελθόν ως μέλος ακροδεξιάς τρομοκρατικής οργάνωσης.

Φυσικά δεν περιμέναμε κάτι διαφορετικό από τον Θάνο Πλεύρη ο οποίος εκτός από τις κάποτε…καταδρομικές του εξορμήσεις ξημερώματα στη πλατεία Εξαρχείων, είχε δηλώσει όταν ήταν βουλευτής του ΛΑΟΣ ότι τους πρόσφυγες και τους μετανάστες πρέπει να τους πνίγουμε στο Αιγαίο προκειμένου να μην έρχονται άλλοι.