ΠΕΘΑΝΕ ΠΑΙΔΙ ΜΕ ΣΤΡΕΠΤΟΚΟΚΚΟ – ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΓΙΟΡΤΕΣ

Ένα αγόρι 8 ετών που διαγνώστηκε θετικός στον στρεπτόκοκκο, έχασε την ζωή του στο Νοσοκομείο Παίδων «Αγλαΐα Κυριακού» στην Αθήνα.

Όπως είπε ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλης Γιαννάκος μιλώντας στο Live News στο Mega, οι γονείς μετέφεραν το παιδί την Τρίτη στο νοσοκομείο Παίδων με έντονο πονόλαιμο και υψηλό πυρετό. Άμεσα οι γιατροί έκαναν strep test στο παιδί και έτσι διαγνώστηκε θετικό στον στρεπτόκοκκο.

Το παιδί εισήχθη άμεσα στη ΜΕΘ του νοσοκομείου, αλλά μετά από περίπου τρεις ώρες άφησε την τελευταία του πνοή, παρά τις προσπάθειες των γιατρών.

«Οι γιατροί έκαναν ό,τι έπρεπε να κάνουν» ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, εφιστώντας την προσχοή των γονιών για τις ημέρες των εορτών, όπου λόγω των συναθροίσεων, αυξάνονται οι πιθανότητες διασποράς του ιού και συνεπακόλουθα η αύξηση του αριθμού των ασθενών.

«Έκαναν ό,τι έπρεπε να κάνουν, το πήγαν στη ΜΕΘ και μετά από τρεις ώρες ‘κατέληξε’. Θέλει προσοχή από τους γονείς, χειμώνας είναι, γιορτές είναι. Θέλει και οργάνωση της πρωτοβάθμιας περίθαλψης υγείας», ανέφερε ο ίδιος, σημειώνοντας ότι θα γίνει κι άλλο τεστ για να επιβεβαιωθεί ο στρεπτόκοκκος.