ΠΕΘΑΝΕ Η ΑΝΝΑ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΥ

Μια σημαντική ηθοποιό, με μεγάλη προσφορά στο θέατρο, τον κινηματογράφο και την τηλεόραση αποχαιρετά ο καλλιτεχνικός κόσμος αλλά και το κοινό που την αγάπησε μέσα από τους ρόλους της.  

Η Άννα Παναγιωτοπούλου πέθανε σε ηλικία 77 ετών, ενώ την είδηση έκανε γνωστή ο στενός της φίλος, συνθέτης Σταμάτης Κραουνάκης μέσω ανάρτησής του στα κοινωνικά δίκτυα.

Διαπρέποντας κυρίως σε κωμικούς ρόλους αλλά και πίσω από τη σκηνή με την ιδιότητα της σεναριογράφου έγινε ιδιαίτερα αγαπητή στο ευρύ κοινό για πάνω από 4 δεκαετίες. Χαρακτηριστικός ήταν ο ρόλος της ως «Μαντάμ Σουσού» στο έργο του Δημήτρη Ψαθά αλλά και η ραδιοφωνική «Χιονάτη» στην ιστορική ραδιοφωνική εκπομπή “Λιλιπούπολη”, όπου συμμετείχε και στη συγγραφή του σεναρίου.

Ιδιαίτερα αγαπητή έγινε με τη συμμετοχή της στις τηλεοπτικές σειρές «Το δις εξαμαρτείν», «Ντόλτσε Βίτα»  «Οι τρεις Χάριτες» αλλά και στις κινηματογραφικές ταινίες «Safe Sex», «Το κλάμα βγήκε απ’ τον παράδεισο», «Οξυγόνο», «Αυστηρώς Κατάλληλο», «Μια φορά και ένα… μωρό», «Φτάσαμεε!» κ.α.

Η Άννα Παναγιωτοπούλου γεννήθηκε στην Κυψέλη στις 30 Ιουλίου 1947. Η οικογένειά της ήταν αντίθετη με την πρόθεσή της να γίνει ηθοποιός. Την προέτρεψαν να εκμεταλλευτεί μια υποτροφία που είχε και να πάει για σπουδές στην Ελβετία. Εκείνη, ωστόσο, «έφαγε τα λεφτά» όπως είχε αναφέρει με χιουμοριστική διάθεση σε συνέντευξη και γύρισε πίσω για να κυνηγήσει το όνειρό της, δίνοντας εξετάσεις στο Εθνικό, από όπου και αποφοίτησε. Εκεί συνάντησε και τον Σταμάτη Φασουλή, με τον οποίο ήταν βασικά μέλη του «Ελεύθερου Θεάτρου». Εκεί ήταν που πρωταγωνίστησαν στην μεγάλη επιτυχία «Και συ χτενίζεσαι» που έκανε το θέατρο γνωστό και αγαπητό στο ευρύ κοινό. Ανέβαζαν παραστάσεις και παράλληλα, μέχρι τότε, ασχολούνταν και με άλλες δουλειές για βιοπορισμό. Το 1980, το «Ελεύθερο Θέατρο» μετονομάστηκε σε «Ελεύθερη Σκηνή».