ΠΕΙΡΑΙΑΣ: ΕΝΝΕΑ ΣΥΛΛΗΨΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗ ΚΑΤΑΡΕΥΣΗ ΚΤΙΡΙΟΥ

Τραγωδία σημειώθηκε στον Πειραιά, το πρωί της Τρίτης (16/04), όταν κτίριο κατέρρευσε στο Πασαλιμάνι, με αποτέλεσμα ένας άνδρας να χάσει τη ζωή του και τρεις άνθρωποι να τραυματιστούν. Από την Πυροσβεστική έγινε γνωστό πως πρόκειται για παλιό κτίριο, στο οποίο εκτελούνταν εργασίες. Στη σύλληψη εννέα ατόμων, εκ των οποίων τρεις νοσηλεύονται σε νοσοκομείο (Γενικό Κρατικό Νίκαιας), προχώρησε η ΕΛΑΣ για τη χθεσινή κατάρρευση του κτιρίου στο Πασαλιμάνι στον Πειραιά

Πιο συγκεκριμένα, κατά τη διάρκεια εργασιών σε διώροφη κατοικία επί της οδού Νεωρίων, στην ακτή Μητσοπούλου, κατέρρευσε μέρος του κτιρίου, με αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή του ειδικός φρουρός 31 ετών εκτός υπηρεσίας ο οποίος συμμετείχε στις οικοδομικές εργασίες.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 31χρονος, λόγω οικονομικών δυσκολιών που αντιμετώπιζε, έκανε κάποια μεροκάματα, όπως φαίνεται, ως εργάτης στην οικοδομή. Το κτίριο κατέρρευσε την ώρα που γκρέμιζαν εσωτερικούς τοίχους, έπεσε το ταβάνι, με αποτέλεσμα να τον καταπλακώσουν τα μπάζα και να σκοτωθεί.

Επτά από τους εργαζόμενους στις εργασίες του κτιρίου προσήχθησαν και κρατούνται στο αστυνομικό τμήμα Δημοτικού Θεάτρου και σήμερα Τετάρτη (17/04) αναμένεται να οδηγηθούν στο πλαίσιο του αυτοφώρου στην εισαγγελία.

Σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, μεταξύ των συλληφθέντων είναι εργολάβος, ο οποίος κατηγορείται για παραβίαση του άρθρου 286 που αφορά παραβίαση των κανόνων οικοδόμησης και του γενικού οικοδομικού κανονισμού.

Οι υπόλοιποι συλληφθέντες κατηγορούνται για παραβίαση του οικοδομικού κανονισμού.

Στο κτίριο επί της οδού Νεωρίων στο Πασαλιμάνι επιχείρησαν 24 πυροσβέστες με 8 οχήματα, ενώ εκλήθη επίσης η 1η ΕΜΑΚ.