ΠΑΡΑΔΟΧΗ ΓΙΑ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΣΤΟΝ ΟΣΕ ΕΚΤΟΣ ΑΣΕΠ – ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΕΣ ΡΟΥΣΦΕΤΙΑ ΣΤΙΣ ΣΕΡΡΕΣ ΤΟΥ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ

Εκατοντάδες προσλήψεις εκτός ΑΣΕΠ στον ΟΣΕ, προκύπτουν από την κατάθεση του πρώην προέδρου του Οργανισμού, Σπύρου Πατέρα, στην Εξεταστική Επιτροπή για το έγκλημα των Τεμπών. Μάλιστα, οι περισσότεροι εξ αυτών προέρχονταν από τις Σέρρες, τόπο καταγωγής του τότε υπουργού μεταφορών, Κώστα Καραμανλή.

Καταθέτοντας στην εξεταστική της Βουλής για το έγκλημα στα Τέμπη, ο πρώην πρόεδρος του ΟΣΕ παραδέχθηκε ότι διορίστηκε στην θέση του προέδρου του ΟΣΕ μετά από εισήγηση του αρμόδιου υπουργού του κ. Καραμανλή και έγκριση της τοποθέτησής του από την ελληνική Βουλή.

Στη συνέχεια κληθείς να απαντήσει εάν γίνονταν στον Οργανισμό προσλήψεις εκτός ΑΣΕΠ, έκανε λόγο για περίπου 210 άτομα, τα οποία, όπως είπε, αξιολογήθηκαν με διαδικασίες αντίστοιχες του ΑΣΕΠ.

«Σε συνεννόηση με την Ομοσπονδία, τις διευθύνσεις και όλο το δυναμικό του ΟΣΕ, ζητήθηκε να συλλεχθούν άνθρωποι οι οποίοι θα ήταν διατεθειμένοι να εργαστούν στον Οργανισμό και στη συνέχεια τηρήθηκαν όλες οι διαδικασίες μέσω επιτροπών αξιολόγησής τους, συνεντεύξεων και προσόντων με τα οποία θα είχαν προσληφθεί εάν είχε ακολουθηθεί και η διαδικασία του ΑΣΕΠ», υποστήριξε ο Σπύρος Πατέρας.

Ακολούθως, ο βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Βασίλης Κόκκαλης τον ρώτησε από ποιες γεωγραφικές περιοχές είναι οι προσληφθέντες εκτός ΑΣΕΠ, προσθέτοντας πως πάρα πολλοί από αυτούς είναι από τις Σέρρες -την εκλογική περιφέρεια του Κώστα Αχ. Καραμανλή. «Δεν το θυμάμαι», ήταν η απάντηση του πρώην προέδρου του ΟΣΕ. 

Υπενθυμίζεται ότι σε βάρος του πρώην προέδρου έχει ασκηθεί δίωξη σε βαθμό κακουργήματος για διατάραξη ασφάλειας των συγκοινωνιών που είχε ως αποτέλεσμα το θάνατο πολλών ατόμων, αλλά και δίωξη σε βαθμό πλημμελήματος για ανθρωποκτονία και βαριές σωματικές βλάβες κατά συρροή από αμέλεια. Παράλληλα διώκεται και σε βαθμό πλημμελήματος για παράβαση καθήκοντος για τον τρόπο που έγινε η μετάταξη του 59χρονου προφυλακισμένου σταθμάρχη, ο οποίος είχε βάρδια στις 28 Φεβρουαρίου 2023.