ΠΑΝΩ ΑΠΟ 30.000 ΝΕΚΡΟΙ ΚΑΙ ΑΓΝΟΟΥΜΕΝΟΙ ΣΤΗ ΓΑΖΑ – SOS ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΠΟΥ ΑΚΡΩΤΗΡΙΑΖΟΝΤΑΙ

Η οργάνωση για τα δικαιώματα του παιδιού “Save the Children” με ανακοίνωσή της, επισημαίνει πως, “κάθε μέρα πάνω από δέκα παιδιά χάνουν το ένα ή και τα δυο τους πόδια”. Περισσότερα από 1.000 παιδιά έχουν ακρωτηριαστεί, από τις 7 Οκτωβρίου, σύμφωνα με τη UNICEF. Πολλές από αυτές τις επεμβάσεις έγιναν χωρίς αναισθησία, όπως σημειώνειση η “Save the Children”.Στους 22.835 οι νεκροί, ενώ περισσότεροι από 8.000 είναι οι αγνοούμενοι, στον τέταρτο μήνα της γενοκτονίας στη Γάζα.

Τουλάχιστον 113 Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν ενώ άλλοι 250 τραυματίστηκαν κατά το τελευταίο 24ωρο, από ισραηλινές αεροπορικές επιδρομές στη Λωρίδα της Γάζας, αναφέρει σε σημερινή του ανακοίνωση το υπουργείο της Χαμάς στη Γάζα.

«Έχω δει γιατρούς και νοσοκόμους να είναι εντελώς συγκλονισμένοι όταν τα παιδιά έρχονται με τραύματα από έκρηξη. Ο αντίκτυπος του να βλέπεις παιδιά να πονάνε τόσο πολύ και να μην έχουν τον εξοπλισμό, τα φάρμακα για τη θεραπεία τους ή την ανακούφιση του πόνου είναι υπερβολικός ακόμη και για έμπειρους επαγγελματίες. Ακόμα και σε εμπόλεμη ζώνη δεν μπορείς να συμφιλιωθείς με τις εικόνες και τους ήχους ενός μικρού παιδιού που ακρωτηριάζεται από βόμβες, πόσο μάλλον να κατανοηθούν εντός των ορίων της ανθρωπότητας», δήλωσε ο Jason Lee, Διευθυντής της Save the Children για τα κατεχόμενα παλαιστινιακά εδάφη.

Περισσότερα από 1.000 παιδιά έχουν ακρωτηριαστεί στο ένα ή και τα δύο πόδια από τις 7 Οκτωβρίου, σύμφωνα με τη UNICEF. Πολλές από αυτές τις επεμβάσεις έγιναν χωρίς αναισθησία, σημείωσε η Save the Children, «με το σύστημα υγειονομικής περίθαλψης στη Γάζα να είναι διαλυμένο από τη σύγκρουση και τις μεγάλες ελλείψεις γιατρών και νοσοκόμων και ιατρικών προμηθειών όπως αναισθησία και αντιβιοτικά, σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (ΠΟΥ)».