ΝΕΚΡΩΝΟΥΝ ΟΙ ΓΕΡΜΑΝΙΚΟΙ ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΟΙ ΑΠΟ ΤΡΙΗΜΕΡΗ ΑΠΕΡΓΙΑ

Τριήμερη απεργία στον γερμανικό σιδηρόδρομο πραγματοποιούν οι μηχανοδηγοί στην Γερμανία, κλείνοντας για τρεις ημέρες, το σιδηροδρομικό δίκτυο. Από την Τετάρτη 10 Ιανουαρίου έως την Παρασκευή το βράδυ, θα διαρκέσει η απεργία των μηχανοδηγών, μετά την αποτυχία των διαπραγματεύσεων, για τους μισθούς και τις ώρες εργασίας με τον δημόσιο φορέα Deutsche Bahn (DB), όπως ανακοίνωσε σήμερα το συνδικάτο GDL.

Σημειώνεται πως οι οδηγοί των εμπορικών αμαξοστοιχιών θα αρχίσουν την απεργία τους αύριο, Τρίτη 9 Ιανουαρίου. “Ο όμιλος DB δεν επωφελήθηκε από την εκεχειρία τα Χριστούγεννα για να εμποδίσει συλλογικές δράσεις παρουσιάζοντας μια διαπραγματεύσιμη πρόταση”, τονίζει στην ανακοίνωσή του το συνδικάτο.

Το συνδικάτο είχε ανακοινώσει τον Δεκέμβριο ότι προγραμμάτιζε απεργία που θα διαρκούσε αρκετές ημέρες μετά τις διακοπές των Χριστουγέννων.

Οι μηχανοδηγοί πραγματοποίησαν 24ωρη απεργία στις αρχές του περασμένου μήνα, την τελευταία απεργία της χρονιάς, μετά τη διακοπή των διαπραγματεύσεων μεταξύ του συνδικάτου και της Deutsche Bahn στα τέλη Νοεμβρίου. Το GDL απαιτεί μείωση του ωραρίου εργασίας από 38 σε 35 ώρες την εβδομάδα για τους εργαζόμενους σε βάρδιες, καθώς και αύξηση 555 ευρώ τον μήνα και εφάπαξ πληρωμή 3.000 ευρώ για την αντιμετώπιση του πληθωρισμού.