ΠΑΝΗΓΥΡΙΖΕΙ (ΞΑΝΑ) ΓΙΑ ΤΟ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΩΝ Ο ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ

Περήφανος για το κλείσιμο νοσοκομείων στην προηγούμενη θητεία του στο Υπουργείο Υγείας, αισθάνεται ο Άδωνις Γεωργιάδης, πανηγυρίζοντας ακόμα μετά από τόσα χρόνια, για το λιθαράκι που έβαλε στην διάλυση της δημόασιας υγείας.

Ο υπουργός που συνέδεσε το όνομά του και με την επιβάρυνση του ασθενούς με το πεντάευρο για επίσκεψη σε νοσοκομεία, μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ και στον Άρη Πορτοσάλτε, πήρε αποστάσεις από το «πελατειακό πολιτικό σύστημα», αναφέροντας με περηφάνεια τα εξής: «Μιλάτε με έναν υπουργό, που στο παρελθόν όπως θυμάστε, και με κατηγορούν έως σήμερα, έχω κλείσει επτά νοσοκομεία».

Η δήλωση αυτή προκάλεσε την έντονη αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, μέσω του τομεάρχη Υγείας του κόμματος, Ανδρέα Παναγιωτόπουλου ο οποίος δήλωσε ότι «αποκάλυψε ουσιαστικά τον ρόλο που του ανέθεσε ο κ. Μητσοτάκης, δηλαδή την εκθεμελίωση και διάλυση του Ε.Σ.Υ. υπέρ του ιδιωτικού τομέα, συνεχίζοντας πιο «αποτελεσματικά» το έργο του έτερου ομοϊδεάτη του Θάνου Πλεύρη».

«Τη στιγμή, λοιπόν, που τα νοικοκυριά και οι πολίτες επιβιώνουν, λόγω της ακρίβειας στα όρια της φτώχειας, τα νοσοκομεία είναι υποστελεχωμένα σε επικίνδυνο για τους ασθενείς και το ιατρικό προσωπικό βαθμό και παιδιά αναγκάζονται να διακομισθούν σε τέσσερα (4) νοσοκομεία για να βρουν ΜΕΘ, ο κ. Γεωργιάδης, ως ο πλέον «ειδικός», έρχεται να διαλύσει ότι απέμεινε», κατέληξε ο κ. Παναγιωτόπουλος.