φωτο: 902.gr

ΟΡΓΗ ΤΩΝ ΠΛΗΜΜΥΡΟΠΑΘΩΝ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΓΙΑ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΤΩΝ ΖΗΜΙΩΝ

Μαζικό πανθεσσαλικό συλλαλητήριο αγροτών και πληγέντων από τις πλημμύρες πραγματοποιήθηκε χθες το μεσημέρι στην Κεντρική πλατεία της Λάρισας, με διοργανωτή το Εργατικό Κέντρο Λάρισας.

Εργατικά Κέντρα και Συνδικάτα, Αγροτικοί Σύλλογοι, Επιτροπές Πλημμυροπαθών και λοιποί φορείς από όλη τη Θεσσαλία, με πανό στα χέρια ζήτησαν επίσπευση των διαδικασιών των αποζημιώσεων και των αποκαταστάσεων των καταστροφών.

«Έχουν συμπληρωθεί πάνω από 3 μήνες από τις καταστροφικές πλημμύρες που έπληξαν την περιοχή μας. Ότι έχει συμβεί μέχρι τώρα ήταν πραγματικά ένα έγκλημα με μεγάλες πολιτικές ευθύνες κυβέρνησης, περιφέρειας και δημοτικών αρχών. Ήταν αποτέλεσμα συγκεκριμένων πολιτικών επιλογών που δεν έχουν σε προτεραιότητα την προστασία της ζωής μας αλλά την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας και της κερδοφορίας των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων», τόνισε στην κεντρική ομιλία, ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Λάρισας, Γιάννης Σκόκας.

Μετά τις ομιλίες ακολούθησε πορεία διαματυρίας στους δρόμους και δόθηκε ψήφισμα με τα αιτήματα τους σε εκπρόσωπο της Περιφέρειας Θεσσαλίας.

Αγρότες παραμένουν στο μπλόκο Πλατυκάμπου ενώ η Συντονιστική Επιτροπή του Μπλόκου τονίζει ότι «παλεύουμε για να μείνουμε στα χωριά μας και τις καλλιέργειες μας μετά τις καταστροφικές πλημμύρες, δίνουμε αγώνα επιβίωσης και αξιοπρεπείας».