ΟΜΟΦΟΒΙΚΟ ΕΞΩΔΙΚΟ ΑΠΟ ΤΗ «ΝΙΚΗ» ΚΑΙ ΥΠΟΜΝΗΜΑ ΣΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΚΑΤΑ ΤΟΥ EUROPRIDE

Ομοφοβικό εξώδικο διαμαρτυρίας για το Thessaloniki Pride 2024 έστειλε το ακροδεξιό κόμμα «Νίκη», διαμαρτυρόμενο για τις «παρελάσεις υπερηφάνειας», οι οποίες όπως λέει, «προσβάλλουν συστηματικά τη δημόσια αιδώ και τα εθνικά και θρησκευτικά μας σύμβολα».

Ο πρόεδρός της, Δημήτριος Νατσιός υπογράφει την Εξώδικη Διαμαρτυρία προς τον Μη Κερδοσκοπικό Οργανισμό με την επωνυμία «THESSALONIKIPRIDE-ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΥΠΕΡΗΦΑΝΕΙΑΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ» η οποία επιδόθηκε σήμερα Παρασκευή.

Το εξώδικο τυπενθυμίζει στους διοργανωτές τα άρθρα 337 και 191 του Ποινικού Κώδικα, καθώς και το άρθρο 5 του Συντάγματος, και τους καλεί να απέχουν από κάθε υβριστική και αήθη συμπεριφορά προς τα ιερά σύμβολα του Έθνους και της Ορθόδοξης Πίστης, καθώς και να μην επιτρέψουν σε συμμετέχοντες να παρουσιάζονται ημίγυμνοι και να ερωτοτροπούν δημοσίως, προσβάλλοντας τη δημόσια αιδώ.

Σε αντίθετη περίπτωση, η ΝΙΚΗ γνωστοποιεί στους διοργανωτές ότι «καθίστανται υπεύθυνοι και ηθικοί αυτουργοί των αδικημάτων, και θα απευθυνθεί στις αρμόδιες Εισαγγελικές και Δικαστικές Αρχές για την κατά νόμο τιμωρία των παράνομων πράξεων και παραλείψεων των Διοργανωτών».

Σημειώνεται ότι η «Νίκη» υπέβαλε και στον δήμαρχο Θεσσαλονίκης Στέλιο Αγγελούδη υπόμνημα διαμαρτυρίας, σχετικά με την οργάνωση του EuroPride 2024 το οποίο διοργανώνεται από τις 21 έως τις 29 Ιουνίου στην πόλη και αναμένεται συμμετάσχουν δεκάδες χιλιάδες άτομα από όλη την Ευρώπη.

«Η εμπειρία των παρελθόντων ετών από την ετήσια διεξαγωγή του Gay Pride έχει δείξει ότι πολλοί από τους συμμετέχοντες στις εκδηλώσεις του, προβαίνουν σε πράξεις προσβολής της Δημόσιας Αιδούς και των Εθνικών και Θρησκευτικών Συμβόλων, φέρνοντας σε δύσκολη θέση γονείς που θα βρεθούν με τα παιδιά τους τυχαία στους ίδιους κοινόχρηστους χώρους, αλλά και προκαλώντας σοβαρότατη ηθική βλάβη σε όλους όσους αγαπάμε την Πατρίδα μας και είμαστε Ορθόδοξοι Χριστιανοί», αναφέρεται μεταξύ άλλων στο υπόμνημα διαμαρτυρίας.