ΟΜΟΦΟΒΙΑ ΣΤΟ… ΚΟΚΚΙΝΟ ΑΠΟ ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΑ ΚΑΙ ΚΚΕ

Αντίθετος στο νομοσχέδιο για το γάμο και την τεκνοθεσία ομόφυλων ζευγαριών εμφανίστηκε ο Δημήτρης Κουτσούμπας από το βήμα της Βουλής καθώς υποστήριξε ότι «ο γάμος ομόφυλων σημαίνει από χέρι κατάργηση της πατρότητας-μητρότητας» και ότι «οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια στον γονέα 1, 2, 3 και βάλε».

Ειδικότερα, ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ είπε: «εδώ που τα λέμε, όταν μιλάμε για τον πολιτικό γάμο των ομόφυλων ζευγαριών, δεν μιλάμε για την αναγνώριση μιας μορφής συμβίωσης ή για κάποια ρύθμιση των σχέσεων μεταξύ των συμβιούντων, βασικά μιλάμε για την τεκνοθεσία, την από κοινού γονική μέριμνα, τα οποία δεν είναι δύο ξεχωριστές έννοιες. Το αντίθετο: γάμος ομόφυλων σημαίνει από χέρι κατάργηση της πατρότητας-μητρότητας. Οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια στον γονέα 1, 2, 3 και βάλε».

Επίσς πρόσθεσε ότι «οδηγεί στην ακραία εμπορευματοποίηση του γυναικείου σώματος με την παρένθετη μητρότητα. Αυτό, πρακτικά, σημαίνει πολιτικός γάμος ομόφυλων ζευγαριών. Έτσι ήταν και έτσι είναι, όσο κι αν προσπαθούν ορισμένοι να το διαχωρίσουν για ευνόητους λόγους».

Ο Δημήτρης Κουτσούμπας συνέχισε λέγοντας απευθυνόμενος στην κυβέρνηση: «Λέτε ότι θα το φέρετε, επειδή “αυτό ισχύει και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες”. Δεν θα επεκταθώ σήμερα, αλλά αυτό που ισχύει σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες είναι ακριβώς η διαγραφή των όρων μητρότητας-πατρότητας που εδράζεται στη βιολογική συμπληρωματικότητα γυναίκας- άνδρα στην αναπαραγωγική διαδικασία και η αντικατάστασή τους από το γονέας 1, 2 βάλε κ.λπ. όσα θες».

Τέλος κατηγόρησε την κυβέρνηση πως έδωσε «ευκαιρία να προβάλλονται σκοταδιστικές απόψεις από διάφορους αντιδραστικούς, ακροδεξιούς για τον θεσμό της οικογένειας που αντιμετωπίζουν τη γυναίκα μόνο ως μηχανή αναπαραγωγής παιδιών».