Η ΝΔ ΦΟΒΑΤΑΙ ΤΟΝ ΓΕΝΙΔΟΥΝΙΑ ΣΤΗΝ ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΗ ΓΙΑ ΤΑ ΤΕΜΠΗ

Απέρριψε η ΝΔ την απολογία του τέως προέδρου των μηχανοδηγών, Κώστα Γενιδούνια, από την εξεταστική για τα Τέμπη, σε μια προσπάθεια να μην χυθεί φως στα αίτια της τραγωδίας. Σημειώνεται πως η οικογένεια του νεκρού μηχανοδηγού, κατέθεσε αντίστοιχο αίτημα μαρτυρίας στην εξεταστική, το οποίο απορρίφθηκε επίσης.

Ο εισηγητής της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Βασίλης Κόκκαλης, υποστήριξε πως «δυστυχώς, το περιμέναμε» να αποκλειστεί από τον κατάλογο ο τέως πρόεδρος των μηχανοδηγών. «Περιμέναμε ότι θα κάνετε τα πάντα για να μην έρθουν σημαντικοί και ουσιαστικοί μάρτυρες» είπε και πρόσθεσε πως ο ένας από τους δύο συνδικαλιστές που καλεί η ΝΔ ήταν συνταξιούχος όταν έγινε το δυστύχημα, τονίζοντας πως κανένας εκ των δυο δεν έχει την ιδιότητα του μηχανοδηγού. «Ο κ. Γενιδούνιας ήταν ο πρώτος που κλήθηκε από τον εφέτη ανακριτή. Δεν σας λέει κάτι;» αναρωτήθηκε.

«Θα είναι ντροπή να μην καταθέσει. Δεν μπορούσα να διανοηθώ ότι υπάρχει τόσος φόβος» σχολίασε και ρώτησε με νόημα την πλειοψηφία: «Μήπως γνωρίζετε τι θα πουν οι συνδικαλιστές και δεν καλείτε τον κ. Γενιδουνια;».

Σύμφωνα με το documentonews, μετά το πέρας των καταθέσεων του πρώην στελέχους της ΡΑΣ, Βασίλη Τσιαμάντη, και του πρώην στελέχους της ΕΡΓΟΣΕ, Αθανάσιο Βούρδα, την Επιτροπή απασχόλησε η διάρθρωση του καταλόγου μαρτύρων για τις επόμενες εβδομάδες. Αρχικά, ο κ. Τσαβδαρίδης παρουσίασε περίπου σαν χάρη της πλειοψηφίας στην αντιπολίτευση το γεγονός ότι σε πρώτη φάση προστέθηκαν μάρτυρες, όπως ο Κώστας Αγοραστός και ο Θάνος Πλεύρης, ενώ σημείωσε πως η ΝΔ αποδέχεται το αίτημα της μειοψηφίας να καταθέσει ο νυν διευθύνων σύμβουλος του ΟΣΕ, Παναγιώτης Τερεζάκης.

Στη συνέχεια παρέθεσε τον προγραμματισμό των καταθέσεων μέχρι και το πέρας των εργασιών της Εξεταστικής, στις 20 Φεβρουαρίου.