ΟΙ VODKA JUNIORS ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΣΤΡΑΦΙ ANEBAINOYN ΣΤΗ ΣΚΗΝΗ TOY GAGARIN ΣΤΙΣ 24/5

Οι Αθηναίοι post-hardcore Vodka Juniors και οι punk-rockersΣτράφι” από τη Λάρισα είναι δύο μπάντες που έχουν καταφέρει, χωρίς «βοήθεια» από τα mainstream media κι άλλα κόλπα πλην της μουσικής, να αποκτήσουν τέτοιο ειδικό βάρος στην εγχώρια συναυλιακή Punk-Rock σκηνή που είναι αδύνατον να το προσπεράσεις.

Έπειτα από τρεις δίσκους, αμέτρητα χιλιόμετρα τόσο εντός όσο και εκτός Ελλάδας κι αστείρευτα αποθέματα σκληρής δουλειάς και πίστης στην παρέα και το υλικό τους οι Vodka Juniors μαζί με τους Στράφι,θα ανέβουν στη σκηνή του Gagarin στις 24 Μάρτη για να μας παραδώσουν έναν ακόμη μοναδικό ηχητικό δυναμίτη.

Οι Vodka Juniors μετράνε σχεδόν 18 χρόνια σαν μπάντα και στα μοναδικά τους live δημιουργούν καταστάσεις που μένουν στο μυαλό για πάντα. Όπως λένε και οι ίδιοι:

«Είμαστε μια ζωντανή μπάντα με ένα πράγμα στο μυαλό μας να δημιουργούμε έντονες συναισθηματικές εμπειρίες και χάος όπου κι αν παίζουμε. Όταν όλα πάνε στραβά, όταν όλα γύρω σου μοιάζουν με ταινία που δεν μπορείς να συσχετίσεις, όταν νιώθεις κουρασμένος από τα πάντα και είσαι στον πάτο του σκατού και όλοι σε σπρώχνουν, έρχεται μια στιγμή διαύγειας στο μυαλό σου που πιάνεις την κιθάρα και γράφεις ένα τραγούδι γι’ αυτό.

Τότε νιώθεις λίγο καλύτερα. Μετά βγάζεις το δίσκο και ο κόσμος παίρνει τα τραγούδια και μετά έρχεται μια στιγμή που παίζεις ζωντανά και καθώς ουρλιάζεις τα λόγια του τραγουδιού υπάρχει ένα αγόρι ή ένα κορίτσι ακριβώς μπροστά σου που ουρλιάζει τα ίδια λόγια σαν να ήταν δικό του τραγούδι.

Και τότε συνειδητοποιείς ότι δεν είσαι μόνος σου. Τίποτα δεν μπορεί ποτέ να ξεπεράσει αυτό το συναίσθημα… Μακάρι να μπορούσαμε να παίζουμε κάθε μέρα. »

Οι Στράφι είναι επίσης μια σπουδαία punk rock μπάντα από τη Λάρισα που δεν σταματά να “οργώνει” την Ελλάδα. Δημιουργήθηκαν το 2017, έχοντας ήδη κυκλοφορήσει δύο δίσκους και αυτή την περίοδο ετοιμάζονται να κυκλοφορήσουν το τρίτο τους άλμπουμ. Η ανοδική πορεία της μπάντας ξεκίνησε σχεδόν από την αρχή της σύνθεσής της πραγματοποιώντας δεκάδες συναυλίες στην Ελλάδα, συμμετέχοντας σε μουσικά φεστιβάλ και λάιβ εμφανίσεις με τις κορυφαίες εγχώριες μπάντας της ελληνικής punk rock σκηνής.

Στο δελτίο τύπου που εκδώσαν οι Vodka Juniors με αφορμή το επερχόμενο live τους στις 24 Μάρτη μαζί με τους Στράφι στο Gagarin αναφέρουν:

«Την Κυριακή 24 Μαρτίου δεν θα έχουμε βγάλει καινούργιο δίσκο, δεν θα γιορτάσουμε τα τόσα χρόνια της μπάντας, ούτε επιστρέφουμε μετά από πολύ καιρό. Πολύ πιθανό να μην έχουμε τίποτα να γιορτάσουμε γενικότερα έτσι όπως πάει ο πλανήτης. Έχουμε τεράστια ψυχικη ανάγκη όμως να παιξουμε στην Αθήνα και για λίγες ώρες να ουρλιάζουμε χωρίς να μας ακούει κανείς, κάνοντας αυτό που αγαπάμε… βουτιές στο κενό με την ελπίδα ότι κάποιος θα μας πιάσει… Αθήνα ήρθε η ώρα.»