ΟΙ RAMMSTEIN ΕΠΙΣΤΡΕΦΟΥΝ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΜΕ ΜΙΑ ΜΕΓΑΛΗ ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΣΤΟ ΟΑΚΑ

Δύο ημέρες έμειναν μέχρι τη μεγαλύτερη industrial παραγωγή που έχουμε δει ποτέ στη χώρα μας, με τη συναυλία των Rammstein στο OAKA αυτή τη Πέμπτη 30/5. Μπορεί να τους είχαμε δει ξανά στην Ελλάδα το 2010, όμως εκείνο το σόου δεν έχει καμία σχέση με το τωρινό, αφού η τωρινή παραγωγή είναι σχεδιασμένη και την σηκώνουν μόνο στάδια.

Δεδομένου, μάλιστα, ότι γιορτάζουν τα 30ά τους γενέθλια το πρόγραμμα που θα παρουσιάσουν θα αποτελεί μια αναδρομή στις σημαντικότερες μουσικές στιγμές της διαδρομής τους. Εκατομμύρια άνθρωποι που έχουν παρακολουθήσει τα sold-out shows του συγκροτήματος τα τελευταία χρόνια μπορούν να επιβεβαιώσουν ότι οι συναυλίες τους είναι μοναδικές ως προς τη φύση, την κλίμακα αλλά και την ποιότητά τους.

Οι Rammstein είναι γερμανικό industrial συγκρότημα με έδρα το Βερολίνο. Αποτελείται από τους Till Lindemann (φωνητικά), Richard Z. Kruspe (κιθάρα & 2η φωνή), Paul H. Landers (κιθάρα), Oliver “Ollie” Riedel (μπάσο), Christoph “Doom” Schneider (ντραμς) και Christian “Flake” Lorenz (πλήκτρα). Τραγουδούν κυρίως στη γερμανική γλώσσα, αλλά κάποια τραγούδια τους είναι και στα αγγλικά. Η μουσική των Rammstein έχει παρουσιαστεί σε πολλές ταινίες και τηλεοπτικές εκπομπές, τόσο στη Γερμανία όσο και διεθνώς, με τον David Lynch να χρησιμοποιεί δύο κομμάτια τους από τον πρώτο τους δίσκο “Herzeleid” (το “Rammstein” και το “Heirate Mich”) στην σπουδαία ταινία του “Lost Highway”, έπειτα από εισήγηση του Trent Reznor των Nine Inch Nails.

Το γερμανικό συγκρότημα, γνώριζε εξαρχής πως οι στίχοι στην γλώσσα τους θα αποτελούσε πρόβλημα για την διάδοση της μουσικής τους και των συναυλιών τους εκτός Γερμανίας. Για το λόγο αυτό έγιναν πρωτοπόροι της πυροτεχνίας. Οι εξωφρενικές πυροτεχνικές εμφανίσεις τους κατά τη διάρκεια των συναυλιών τους, έγιναν σήμα κατατεθέν των Rammstein, αφού ενσωμάτωσαν περίτεχνα και απολύτως φαντασμαγορικά πυροτεχνήματα στα σόου τους.

Έχουν γράψει τραγούδια που διακατέχονται από αντιαμερικανισμό, ενώ πολλά τραγούδια τους έχουν χαρακτηριστεί ως “προκλητικά” λόγω στίχων αλλά και εξαιρετικά εντυπωσιακών εμφανίσεων, που για κάποιους παραπέμπουν σε βίαιη συμπεριφορά. Έχουν κατηγορηθεί για φασιστικά στοιχεία, αλλά οι συντελεστές διατείνονται πως έχουν αριστερή ιδεολογία.

Το τελευταίο άλμπουμ τους κυκλοφόρησε το 2019 και το πρώτο single είναι το “Deutschland” (Γερμανία). Πρόκειται για μια ιδιαίτερη ακριβή υπερπαραγωγή, καθότι εξιστορεί το παρελθόν της Γερμανίας, μέχρι το 1989 και συμπεριλαμβάνει πολεμικές σκηνές, εγκλημάτων των Ναζί και βία γενικότερα, εν είδει αυτοκριτικής, ενώ παράλληλα ενσωματώνει και στοιχεία sci-fi. Οι πολεμικές σκηνές από το Μεσαίωνα και τα εγκλήματα των Ναζί, αλλά και οι βίαιες ταραχές και η καταστολή τους, είναι μερικά χαρακτηριστικά παραδείγματα. Αν και η εξιστόρηση σταματά πριν την πτώση του Τείχους του Βερολίνου, ο απαισιόδοξος τόνος του τραγουδιού, υπονοεί πως η Γερμανία, μετά το 1989, πρέπει να αναγνωρίσει το σκοτεινό και ενίοτε εγκληματικό παρελθόν της και να στραφεί προς το μέλλον ως ένα κράτος που έχει ξεπεράσει οριστικά τους αρνητικούς ιδεασμούς του παρελθόντος.

Tο show των Rammstein είναι μια ιδιαίτερα απαιτητική και κολοσσιαία παραγωγή που γίνεται πρώτη φορά στη χώρα μας.

-Όπως σε όλες τις συναυλίες τους, έτσι και εδώ, ξεκινάνε να στήνουν 6 ημέρες νωρίτερα.

-Εργάζονται πάνω από 18 τεχνικοί ήχου, βίντεο συν της ελληνικής ομάδας.

-Η σκηνή που κάνουν το performance, χρειάζεται 4 μέρες για να στηθεί, έχει 60 μέτρα πλάτος, 30 μέτρα βάθος και 36 ύψος, φωτίζεται από 1.070 φώτα (χρειάζονται 400 ώρες να προγραμματιστούν)

-Χρειάζονται 90 φορτηγά που μεταφέρουν 1.350 τόνους υλικών

-Ο ήχος παράγεται από 170 ενισχυτές που παράγουν 12.000 watt ο καθένας και η ανατροφοδότηση γίνεται από μια γεννήτρια που χρειάζεται 4.000 λίτρα Diesel.

-Χρησιμοποιούνται 586 πυροτεχνίες – 1.000 λίτρα καύσιμης ύλης και 60 κιλά σκόνης λυκοπόδιου (εφέ εκρήξεων)

– Οι φλόγες των πυροτεχνημάτων, φτάνουν μέχρι και τα 20 μέτρα

– Χρειάζονται 36 μηχανές καπνού και 35 μεγάλοι ανεμιστήρες

Οι κάτοχοι εισιτηρίων ΑΡΕΝΑΣ, έχουν τη δυνατότητα πρόσβασης απ’ όλες τις εισόδους του Ολυμπιακού Σταδίου
(Είσοδος Κύμης, Είσοδος Ειρήνης, Είσοδος Αρτέμιδος, Είσοδος Ιασώ, Είσοδος Πεζογέφυρας)
ΕΚΤΟΣ από τις Πύλες της Λεωφόρου ΣΠΥΡΟΥ ΛΟΥΗ.

Οι κάτοχοι εισιτηρίων ΚΑΘΗΜΕΝΩΝ, έχουν τη δυνατότητα πρόσβασης απ’ όλες τις εισόδους του Ολυμπιακού Σταδίου
(Είσοδος Κύμης, Είσοδος Ειρήνης, Είσοδος Αρτέμιδος, Είσοδος Ιασώ, Είσοδος Πεζογέφυρας)
ΕΚΤΟΣ από τις Πύλες της Λεωφόρου ΣΠΥΡΟΥ ΛΟΥΗ.

Οι κάτοχοι εισιτηρίων ΑΜΕΑ και των ΣΥΝΟΔΩΝ τους,
έχουν δυνατότητα πρόσβασης ΜΟΝΟ από την ΠΥΛΗ Β
της Λεωφόρου ΣΠΥΡΟΥ ΛΟΥΗ.

Από εκεί θα οδηγηθούν στην είσοδο του Σταδίου από ράμπα στη ΘΥΡΑ 25

Την ημέρα της συναυλίας θα διατίθενται εισιτήρια στις εισόδους του ΟΑΚΑ στις παρακάτω τιμές:
PL1 170€
PL3 125€
PL4 90€