Ο ΠΡΟΞΕΝΟΣ ΑΠΑΝΤΑ ΣΤΟΝ ΓΕΡΑΠΕΤΡΙΤΗ ΓΙΑ ΤΗ ΡΟΖ ΣΗΜΑΙΑ

Τι και αν ο Γιώργος Γεραπετρίτης με την καθεστωτική κίνηση να…κατεβάσει την “Ροζ Σημαια”, έχει δημιουργήσει παγκόσμια κατακραυγή για την Χώρα μας. Τι και αν και δέχεται κριτική και από το εσωτερικό της Νέας Δημοκρατίας, ο ίδιος επιλέγει επιδεικτικά, να κρατήσει ψηλά τη σημαία της εθνικοφροσύνης και να καλύπτει την – άλλη μια φορά – την πραγματικότητα, για τις γυναικοκτονίες στην Ελλάδα. Για “απομάκρυνση από τις αγκυλώσεις του παρελθόντος” μίλησε ο γενικός πρόξενος, Ντίνος Κωνσταντίνος.

«Κανείς δεν κάνει λογοκρισία στην τέχνη. Το προξενείο της χώρας δεν αποτελεί γκαλερί. Στις γκαλερί ανεβάζεις ό,τι θέλεις. Εδώ όμως είναι προξενείο και πρέπει να προβάλουμε μεταξύ άλλων τα σύμβολα», είναι η σταθερή γραμμή του κ. Γεραπετρίτη.

Σε συνέντευξή του στον Cosmos Fm ο γενικός πρόξενος Ντίνος Κωνσταντίνος ξεκαθάρισε πως: Η τέχνη είναι έκφραση, η ελευθερία του ανθρώπου που εκφράζει την άποψή του. Εάν συμφωνούμε όλοι σε όλα δεν θα είχε νόημα ο κοινωνικός διάλογος.  Εγώ θα σας πω το επιχείρημα που λέει η ίδια η καλλιτέχνις και με το οποίο συμφωνώ: Ακριβώς επειδή είναι πολύ δυνατό το σύμβολο της σημαίας, ήθελε μέσα από αυτό να περάσει ένα ισχυρό μήνυμα: Ότι πρέπει η κοινωνία να σταθεί απέναντι σε αυτά τα φαινόμενα που πρέπει να παταχθούν εντελώς από την κοινότητά μας.

Υπογράμμισε ότι παραμένει ανοικτός σε οποιαδήποτε κριτική αρκεί να είναι καλοπροαίρετη, ενώ τόνισε πως το έργο της Λαλέ συνάδει με τις κοινωνικές ευαισθησίες στη σύγχρονη Ελλάδα, το βλέμμα στο μέλλον και την απομάκρυνση από τις αγκυλώσεις του παρελθόντος. 

«Η μόνη σημαία που κυματίζει στο Γενικό Προξενείο είναι η γαλανόλευκη.  Δεν υπάρχει καμία άλλη σημαία, είναι το πιο ιερό σύμβολο που έχουμε εμείς ως Έλληνες. Το συγκεκριμένο έργο είναι ένα έργο που αφορά σε ένα πολύ σημαντικό κοινωνικό ζήτημα όπως είναι αυτό της γυναικοκτονίας και της κοινωνικής βίας», είπε ο γενικός πρόξενος.