Ο ΝΕΤΑΝΙΑΧΟΥ ΥΠΟΣΧΕΤΑΙ ΠΟΛΕΜΟ «ΓΙΑ ΠΟΛΛΟΥΣ ΑΚΟΜΗ ΜΗΝΕΣ»

Η συνοριακή ζώνη ανάμεσα στην Λωρίδα της Γάζας και την Αίγυπτο, γνωστή ως «Philadelphi Corridor», πρέπει να βρίσκεται υπό τον έλεγχο του Ισραήλ, δήλωσε σήμερα ο ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου κάνοντας παράλληλα την πρόβλεψη ότι ο πόλεμος στην Γάζα και σε άλλα μέτωπα θα διαρκέσει πολλούς ακόμη μήνες.

Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ έδωσε συνέντευξη Τύπου που μεταδόθηκε από την ισραηλινή τηλεόραση καθώς ο πόλεμος κατά της Χαμάς βρίσκεται στην 13η εβδομάδα και έχει πυροδοτήσει την βία στην κατεχόμενη Δυτική Οχθη και επιθέσεις από συμμαχικές του Ιράν οργανώσεις στον Λίβανο, την Συρία, την Υεμένη και το Ιράκ.

«Ο Philadelphi Corridor – ή, για να το πούμε πιο σωστά, το νότιο σημείο αποκλεισμού – πρέπει να βρίσκεται στα χέρια μας. Πρέπει να κλείσει. Είναι σαφές ότι οποιαδήποτε άλλη διευθέτηση δεν θα διασφαλίσει την αποστρατιωτικοποίηση που επιδιώκουμε», είπε.

«Ο πόλεμος βρίσκεται στο αποκορύφωμά του. Πολεμάμε σε όλα τα μέτωπα. Η επίτευξη της νίκης θα απαιτήσει χρόνο. Οπως έχει πει ο αρχηγός του γενικού επιτελείου του ισραηλινού στρατού, ο πόλεμος θα συνεχισθεί για πολλούς ακόμη μήνες», είπε ο ισραηλινός πρωθυπουργός.

Και σε μία ευθεία απειλή προς την Τεχεράνη πρόσθεσε: «Αν η (λιβανική σιιτική οργάνωση) Χεζμπολάχ κλιμακώσει τις επιθέσεις, θα υποστεί πλήγματα που δεν έχει καν ονειρευτεί, το ίδιο ισχύει και για το Ιράν».

Αυξανονται οι νεκροί

Στο μεταξύ, το υπουργείο Υγείας της Χαμάς ανακοίνωσε πως οι ισραηλινές στρατιωτικές επιχειρήσεις στη Λωρίδα της Γάζας έχουν στοιχίσει τη ζωή σε 21.672 ανθρώπους από την αρχή του πολέμου στις 7 Οκτωβρίου.

Εκατόν εξήντα πέντε άνθρωποι σκοτώθηκαν και 250 τραυματίσθηκαν στη διάρκεια των τελευταίων 24 ωρών, διευκρινίσθηκε από την ίδια πηγή, η οποία ανακοίνωσε επίσης πως από τις 7 Οκτωβρίου έχουν τραυματισθεί 56.165 άνθρωποι.