Ο ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΕΠΙΣΚΕΦΤΗΚΕ ΤΟ ΠΛΟΙΟ ΤΟΥ ΕΦΟΠΛΙΣΤΗ ΠΟΥ… ΑΦΟΔΕΥΕΙ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥΣ

Ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης επισκέφθηκε σήμερα, στον όρμο του Φαλήρου, το πλοίο «Typhoon», το οποίο από το 2019 έχει απομακρύνει απόβλητα από όλες τις μη προσβάσιμες νησιωτικές ακτές της Ελλάδας και σχεδόν από το σύνολο της ηπειρωτικής ακτογραμμής, έχοντας πλέον αρχίσει τον δεύτερο γύρο καθαρισμών.

Ο πρωθυπουργός, συνοδευόμενος από τον Επίτροπο αρμόδιο για το Περιβάλλον, τους Ωκεανούς και την Αλιεία Virginijus Sinkevičius, ξεναγήθηκε στο κατάστρωμα και στη γέφυρα από την πρόεδρο του Ιδρύματος Αθανάσιος Κ. Λασκαρίδης, Εύη Λαζού-Λασκαρίδη και ενημερώθηκε για τις δυνατότητες του «Typhoon», το οποίο αποτελεί αιχμή του δόρατος του βραβευμένου περιβαλλοντικού προγράμματος «Typhoon Project», του Ιδρύματος Αθανάσιος Κ. Λασκαρίδης. Σημειώνεται πως νωρίτερα, η πρόεδρος του Ιδρύματος ανακοίνωσε στα πλαίσια του Our Ocean Conference, δεσμεύσεις πιστώσεων του Ιδρύματος ύψους 10 εκατ. ευρώ για τα επόμενα 5 χρόνια για την καταπολέμηση της πλαστικής ρύπανσης στην χώρα μας.

Το Ιδρυμα “Αθανασιος Λασκαρίδης”, έχει ιδρυθεί από τον εφοπλιστή Πάνο λασκαρίδη και την οικογένεια του. Εδώ να θυμίσουμε ότι ο Πάνος Λασκαρίδης πριν τρία χρόνια είχε προκαλέσει αίσθηση με τις δηλώσεις του όσο αφορά το πολιτικό σύστημα και ειδικότερα τους πρωθυπουργούς της χώρας.

Συγκεκριμένα στις 20 Μαίου του 2021 μιλώντας στον οργανισμό EIC (European Investigative Collaboration), για να την έρευνα με τίτλο “Black Trail” για τις παραβιάσεις των περιβαλλοντικών όρων λειτουργίας από εφοπλιστές, ο Πάνος Λασκαρίδης υποστήριξε ευθαρσώς πως οι Έλληνες πλοιοκτήτες δεν έχουν καμία ανάγκη την κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό, δηλώνοντας χαρακτηριστικά πως «τους έχουμε χεσμένους όλους».

Ειδικότερα, ο Πάνος Λασκαρίδης είχε αναφέρει στην τοποθέτησή του το εξής απαξιωτικό σχόλιο:

“Αυτό πρέπει να καταλάβετε καλά είναι πως η οι άνθρωποι της Ναυτιλίας δεν χρειάζονται την κυβέρνηση, το υπουργείο την ΙΜΟ (International Maritime Organisation) και τον πρωθυπουργό. Τον έχουν χεσμένο τον πρωθυπουργό. Δεν τον έχουν καμία ανάγκη. Γιατί; Επειδή η ναυτιλία δεν έχει καμία σχέση με την Ελλάδα. Δεν υπάρχει κάτι που μπορεί να κερδίσει ένας πλοιοκτήτης στην Ελλάδα. Δεν υπάρχουν φορτία στην Ελλάδα, δεν υπάρχουν ναυλοσύμφωνα, τίποτα στην Ελλάδα. Μόνο τα γραφεία των πλοιοκτητών είναι στην Ελλάδα. Το 80% των πλοίων τους έχουν ξένη σημαία. Δεν τους νοιάζει η ελληνική σημαία”,είχε δηλώσει χαρακτηριστικά.

Δείτε το βίντεο με τις τότε δηλώσεις του: