Ο ΧΑΡΔΑΛΙΑΣ ΔΩΡΙΖΕΙ ΣΤΗΝ ΕΛ.ΑΣ. ΟΧΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟ ΑΠΟ ΧΡΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΑΤΤΙΚΗΣ

Ο Ν. Χαρδαλιάς, μάλλον έχει ξεχάσει ότι πλέον είναι περιφερειάρχης Αττικής, και όχι υπουργός της κυβέρνησης, καθώς αποφάσισε, με κονδύλια της Περιφέρειας, να συνδράμει την Ελληνική Αστυνομία με 4 εκατ. ευρώ, μέσω του Περιφερειακού Προγράμματος «Αττική 2021-2027», για οχήματα και εξοπλισμό.

Ούτως ή άλλως, όλοι οι πολίτες αυτής της χώρας πληρώνουν από την τσέπη τους την τεράστια ενίσχυση της αστυνομίας τα τελευταία χρόνια, ωστόσο οι πολίτες της Αττικής φαίνεται ότι θα βάλουν επιπλέον το χέρι στην τσέπη, για το «καλό της ασφάλειας».

Μάλιστα, όλη αυτή η κίνηση, καλύπτεται με τον μανδύα της «ενίσχυσης της οδικής ασφάλειας», με στόχο, όπως υποστηρίζει ο περιφερειάρχης, τη μείωση των θυμάτων τροχαίων ατυχημάτων κατά 50% έως το 2030.

Σε αυτό το πλαίσιο εντάσσεται η προμήθεια 91 οχημάτων διαφόρων κατηγοριών καθώς και ειδικών συσκευών ελέγχου τήρησης της ασφάλειας στο οδικό δίκτυο του λεκανοπεδίου.

Συγκεκριμένα, αυτό προβλέπει η νέα πρόσκληση που υπέγραψε ο περιφερειάρχης Αττικής, Νίκος Χαρδαλιάς, στο πλαίσιο του ΠΕΠ «Αττική 2021-2027», με αποκλειστικό δικαιούχο της χρηματοδότησης το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας.

Πρόκειται για την προμήθεια 29 αστυνομικών δίκυκλων μοτοσυκλετών, 62 αστυνομικών αυτοκινήτων και λοιπού βοηθητικού εξοπλισμού (φορητά ραντάρ, αλκοολόμετρα, συσκευές ανάγνωσης ταχογράφου).

Επιπλέον, η δράση βασίζεται σε δύο βασικούς άξονες:

1. Βελτίωση της οδικής ασφάλειας στο οδικό δίκτυο της Περιφέρειας Αττικής με την προμήθεια κατάλληλου εξοπλισμού.

2. Παρεμβάσεις που εξειδικεύονται από το Εθνικό Στρατηγικό Σχέδιο για την Οδική Ασφάλεια και αφορούν στην επίτευξη του στόχου μείωσης των θυμάτων τροχαίων κατά 50% έως το έτος 2030.

Εντός των επομένων εβδομάδων ο δικαιούχος θα υποβάλει την αίτηση χρηματοδότησης με στόχο η απόφαση ένταξης να εκδοθεί τον Σεπτέμβριο και η δημοπράτηση να πραγματοποιηθεί έως το τέλος του έτους.