ΔΙΕΓΡΑΦΗ ΑΠΟ ΤΗΝ Κ.Ο. ΤΗΣ Ν.Δ. Ο ΑΥΓΕΝΑΚΗΣ – ΕΙΣΑΓΓΕΛΙΚΗ ΕΡΕΥΝΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΧΕΙΡΟΔΙΚΙΑ

Εκτός της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΝΔ, έθεσε τον βουλευτή Ηρακλείου, Λευτέρη Αυγενάκη, ο πρόεδρος του κόμματος, Κυριάκος Μητσοτάκης, με επιστολή του στον πρόεδρο της Βουλής. Την επιστολή ανέγνωσε στο Σώμα, το προεδρείο της Βουλής, από την Ολομέλεια. Κατόπιν τούτου, η ΝΔ, αριθμεί πλέον 157 βουλευτές.

Λίγο αργότερα, ο πρώην υπουργός χαρακτήρισε απολύτως σεβαστή την απόφαση του πρωθυπουργού, ωστόσο διευκρίνισε ότι δεν προτίθεται να παραδόσει την έδρα του βουλευτή Ηρακλείου, καθώς, όπωε είπε, ζήτησε συγνώμη και αυτό, απ’ ότι φαίνεται για τον κ. Αυγενάκη, ήταν αρκετό.

Ακολουθεί αναλυτικά η ανάρτηση του βουλευτή Ηρακλείου, Λευτέρη Αυγενάκη.

«Η απόφαση του Προέδρου και Πρωθυπουργού κ. Κυριάκου Μητσοτάκη για την διαγραφή μου από την Κ.Ο. του Κόμματός μας είναι απόλυτα σεβαστή.

Έδωσα εξηγήσεις σχετικά με το συμβάν και ζήτησα δημοσίως συγγνώμη.

Ήμουν και παραμένω βουλευτής του νομού Ηρακλείου και θα συνεχίσω να υπηρετώ τους πολίτες της Κρήτης με το ίδιο πάθος.

Ανήκω στη Νέα Δημοκρατία και θα συνεχίσω να στηρίζω με όλες μου τις δυνάμεις την παράταξη και την κυβέρνησή μας».

Εισαγγελική έρευνα για το επεισόδιο

Στο μεταξύ, την παρέμβαση του Εισαγγελέα προκάλεσαν οι καταγγελίες εκπροσώπων εργαζομένων στο Αεροδρόμιο “Ελευθέριος Βενιζέλος” για επεισόδιο βίας με πρωταγωνιστή τον πρώην υπουργό και βουλευτή της ΝΔ , Λευτέρη Αυγενάκη.

Με εντολή του προϊσταμένου της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αντώνη Ελευθεριάνου ξεκινά προκαταρκτική εξέταση για όσα καταγγέλεται ότι έγιναν στο αεροδρόμιο, για τα οποία υποβλήθηκε αναφορά και από βουλευτή του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ.

Σύμφωνα με την καταγγελία, ο πρώην υπουργός φέρεται να χειροδίκησε κατά υπαλλήλου, θέλοντας να επιβιβαστεί σε πτήση στην οποία είχε ολοκληρωθεί η διαδικασία επιβίβασης. Ο κ. Αυγενάκης σε δήλωση του αρνείται ότι άσκησε βία, αναφερόμενος σε λεκτικό επεισόδιο, για το οποίο ζήτησε συγγνώμη.

Σύμφωνα με την εισαγγελική παραγγελία τα προς διερεύνηση αδικήματα είναι, βία κατά υπάλληλου, διατάραξη λειτουργίας κοινωφελούς επιχείρησης, παράνομη βία και φθορά πράγματος που χρησιμεύει για την εξυπηρέτηση κοινού οφέλους.

Πρόεδρος ΟΣΕΥΠΕ: Υπάρχουν κι άλλα βίντεο

Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Συλλόγων Εργαζομένων στις Υπηρεσίες και το Εμπόριο με τηλεοπτική του παρέμβαση προαναγγέλλει συνέχεια στο θέμα.

Ο Κώστας Διαμαντής μιλώντας στον Alpha σημείωσε «ήρθε στην Ομοσπονδία μια καταγγελία την οποία ελέγξαμε εξονυχιστικά για ευνόητους λόγους και μας είπαν ότι υπάρχει και το σχετικό βίντεο με τον υπάλληλο του αεροδρομίου. Υπάρχουν κι άλλα βίντεο με αστυνομικούς και πολλά πράγματα».

Σε άλλο σημείο τόνισε ότι «αυτά θέλουν διερεύνηση από τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, όπως ζητάμε και με επιστολή. Υπάρχουν κι άλλα γεγονότα. Έχουμε καταγγελίες ότι ο πρώην υπουργός χτυπούσε με τα πόδια καρέκλες, έσπρωχνε πράγματα… έχει συνέχεια το θέμα. Ζητάμε να ανοίξουν όλες οι κάμερες  και να φανούν όλα τα πραγματικά γεγονότα».

Σύμφωνα με τον Κώστα Διαμαντή «προσπαθήσαμε να επικοινωνήσουμε με τον υπάλληλο, έχει κλειστό το κινητό και του λέμε να μην φοβάται κάτι και να μιλήσει».