ΝΤΡΟΠΗ – ΕΣΒΗΣΑΝ ΤΑ ΟΝΟΜΑΤΑ ΤΩΝ ΘΥΜΑΤΩΝ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΗ ΒΟΥΛΗ

Λίγες ώρες μετά την ολοκλήρωση του μαζικού απεργιακού συλλαλητηρίου για τα Τέμπη, συνεργείο καθαρισμού έσπευσε να σβήσει τα ονόματα των 57 νεκρών που γράφτηκαν από φοιτητές μπροστά από την Βουλή, προκαλώντας αλγεινή εντύπωση.

Τα ονόματα των νεκρών γράφτηκαν με κόκκινη μπογιά στο δάπεδο προκαλώντας συγκίνηση και οργή για το έγκλημα που ψάχνει δικαίωση. Όπως φανερώνει βίντεο στα social media, συνεργεία καθαρισμού έσπευσαν το βράδυ της Τετάρτης μπροστά από τη Βουλή για να σβήσουν τα ονόματα.

Μιλώντας στο MEGA η αντιδήμαρχος Καθαριότητας του δήμου Αθηναίων Ρωξάνη Μπέη ισχυρίστηκε ότι τα δημοτικά συνεργεία καθαρίζουν το σημείο κάθε φορά μετά τις πορείες.

«Ενημερώθηκα χθες και το είδα και στα social media. Γενικά, τα συνεργεία καθαρισμού μετά από πορείες και κάθε μέρα, πλένουν στο σημείο. Δεν πήγαν κάποια ειδικά συνεργεία, να το ξεκαθαρίσουμε αυτό. Και εγώ ήμουν στην πορεία και αυτό το ζήτημα δεν το είχα δει. Ούτε είχα μιλήσει με κάποιο συνεργείο», ανέφερε η Ρωξάνη Μπέη.

«Εκεί το συνεργείο πηγαίνει σταθερά, δεν με κάλεσαν για να με ρωτήσουν “να σβήσουμε ή να μην σβήσουμε”. Οι εργαζόμενοι πήγαν στο σημείο στις 23:30, την ώρα που πάνε συνήθως. Καταλαβαίνω τις αντιδράσεις αλλά σας εξηγώ τη συνήθη πρακτική. Δεν υπήρξε κάποια άλλη ειδική επικοινωνία».

Γιατί όμως τέτοιου είδους βιασύνη; Μήπως επειδή χαλάει η «εικόνα μας» προς τα έξω ή μήπως επειδή δεν είναι διαχειρίσιμη και ανεκτή από τον κρατικό μηχανισμό η οργή δεκάδων χιλιάδων διαδηλωτών που βγήκαν στους δρόμους, ζητώντας την απόδοση δικαιοσύνης, χωρίς αστερίσκους ή εξαιρέσεις, όσο ψηλά κι αν βρίσκονται οι ένοχοι;

Θα πει κανείς, εδώ κάποιοι δεν δίστασαν να δώσουν εντολή και να μπαζώσουν το σημείο του δυστυχήματος, ενώ άλλοι κάνουν ό,τι περνά από το χέρι τους προκειμένου να ολοκληρωθεί η συγκάλυψη στην Εξεταστική Επιτροπή, θα είχαν πρόβλημα να σβήσουν τα ονόματα;