ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΡΕΘΥΜΝΟΥ: ΠΑΙΔΙΑΤΡΟΣ ΕΦΗΜΕΡΕΥΕΙ ΩΣ ΠΑΘΟΛΟΓΟΣ – ΚΥΝΙΚΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗ

Σε μια σοβαρή καταγγελία προχώρησε η Ένωση Νοσοκομειακών Γιατρών Ρεθύμνου, καθώς αναφέρει ότι ο διοικητής του νοσοκομείου Ρεθύμνου δίνει γραπτές εντολές σε παιδίατρο να εφημερεύει ως παθολόγος ενηλίκων. Παρέμβαση έκανε η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδος, με τον Άδωνι Γεωργιάδη να απαντά (όπως συνήθως) κυνικά.

Σύμφωνα με την ανακοίνωσης της Ένωσης Νοσοκομειακών Γιατρών Ρεθύμνου, η οποία έχει αναρτηθεί στην ιστοσελίδα της ΟΕΝΓΕ, «ο διοικητής του νοσοκομείου Ρεθύμνου δίνει γραπτές εντολές σε Παιδίατρο να εφημερεύει ως Παθολόγος ενηλίκων. Αυτονόητα αυτή η ενέργεια είναι έκνομη, γιατί ο διοικητής δίνει εντολή για αντιποίηση ιατρικής ειδικότητας και εκθέτει ασθενείς σε κίνδυνο». 

Όπως τονίζεται στην καταγγελία, η ΟΕΝΓΕ θα προσφύγει άμεσα και σε νομικά μέτρα εναντίον του, εκτός από τη δεδομένη της στήριξη στις αγωνιστικές κινητοποιήσεις των Νοσοκομειακών Γιατρών Ρεθύμνου.

«Απαιτούμε άμεση παρέμβαση από τη διοίκηση της 7ης ΥΠΕ και από την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας, για να σταματήσουν οι επικίνδυνες παρανομίες του διοικητή νοσοκομείου Ρεθύμνου. Απαιτούμε την πλήρη στελέχωση του νοσοκομείου με το αναγκαίο μόνιμο ιατρικό και λοιπό προσωπικό», αναφέρει η ΟΕΝΓΕ.

Από την πλευρά του ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης απαντώντας στον γενικό γραμματέα της ΟΕΝΓΕ, Πάνο Παπανικολάου, τον εγκάλεσε επειδή «διαμαρτύρεται για όλα και συνεχώς».

«Αυτό απαντάς στην καταγγελία πως ο διοικητής του νοσοκομείου Ρεθύμνου αναγκάζει τον παιδίατρο να εφημερεύει ως παθολόγος; Αν αρρώσταινε δικός σου άνθρωπος και χρειαζόταν παθολόγο, εσύ θα το ανεχόσουν; Άρα πολίτες Β’ κατηγορίας θεωρείς τους εκεί κατοίκους και το λες με καμάρι» απάντησε ο Πάνος Παπανικολάου στον υπουργό Υγείας.